ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Het is vandaag de Dag van de Aarde, of makkelijker: Earth Day. Aha! De feestdag om de wereldwijde potgrond te vieren? Nope! Deze dag staat in het teken van het beschermen van onze planeet. De aarde dus. Maarre… Wat doe je nou eigenlijk op Earth Day?

Wat is Earth Day?

De dag van de aarde wordt al 53 jaar gevierd op 22 april. Het begon allemaal in Amerika. Politicus Gaylord Nelson maakte zich al een tijdje zorgen over het milieu in zijn land. In 1969 zag hij de verwoestingen die een enorme olieramp hadden veroorzaakt in Californië. Dat was de druppel. Hij besloot een actie te beginnen om lucht- en watervervuiling onder de aandacht te brengen. En zo is Earth Day ontstaan.

Earth Day vieren

Over de hele wereld vinden er evenementen plaats zoals opruimacties en wandeltochten. Op deze kaart kun je zien welke evenementen er bij jou in de buurt zijn. Maar je kunt ook zelf je vrienden en familie bij elkaar trommelen en aan de slag gaan. Waarmee? Check deze voorbeelden voor een onvergetelijke Earth Day:

– Plant een boom of bloemetjes
– Maak een vegetarische burger
– Bezoek een tweedehands winkel
– Probeer binnen 1 minuut te douchen
– Ga ploggen: zwerfafval rapen en hardlopen in één
– Doe een tuinsafari: welke dieren spot jij in je tuin of buurt?
– Verzamel regenwater (en geef daarmee de binnenplantjes te drinken)
– Geef afval een nieuw leven en maak van wc-rollen en plastic flessen vette kunst
– Ga plastic vissen: neem een netje mee en vis die plastic troep uit de vijver

Of…

Kijk een vette documentaire! Zorg dat je op Earth Day om 17:00 voor de televisie zit. Dan zendt National Geographic Wild namelijk de documentaire ‘Secrets of the Elephants’ uit. En die moet je gezien hebben. In de docu ontdek je de bijzondere en geheime wereld van olifantenfamilies. Je maakt een reis van de Afrikaanse savanne tot de groene landschappen van Azië en ontdekt dingen die je nog nooit hebt gehoord over de olifant.

Meer Zo Zit Dat

Met een abonnement op Zo Zit Dat blijf je elke maand op de hoogte van de tofste artikelen, weetjes, tips, quizzen, puzzels, pranks en nog veel meer! Dat wil je! Een abonnement nemen kan hier. Je kunt natuurlijk ook een los nummer kopen. Dat doe je in de winkel of via Lossebladen.nl. 

Foutje gezien? Laat het ons weten!