ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hé kinderjury! Heb jij al gestemd op jouw favoriete boek? Of kun je nog niet kiezen? Geen stress, wij helpen je graag. In dit artikel vind je vijf superleuke boeken die je echt gelezen moet hebben! Wie weet zit jouw nieuwe favoriete boek er wel bij.

1 Met een klein traantje – Operatie bloemenbuurt

Serkans moeder is ziek. Hij wil haar helpen de doktersrekening te betalen, maar daar heeft hij geen geld voor. De oplossing die hij bedenkt, brengt hem in de penarie. Nu heeft hij zelf hulp nodig. Wie weet heeft zijn omgeving wel meer begrip voor hem dan hij denkt? Een spannend boek waarbij je misschien wel een traantje moet wegpinken. Je kunt dit lekker zelf lezen of samen met je ouders.

Operatie bloemenbuurt – Hannah Aukes Clavis Uitgeverij – 9+ – €16,95

2 Alles over je hart – Kasteel Hartenstein

Je hart klopt dag en nacht en is de motor van je lichaam. Maar hoe werkt het eigenlijk? Hoe stroomt je bloed door je lijf? Zit verliefdheid in je hoofd of in je hart? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Reis samen met hartsvrienden Mila en Amor door alle kamers van kasteel Hartenstein en ontdek de geheimen van een gezond hart. Houd jij van grote pagina’s vol met tekeningen? Dan is dit misschien wel het perfecte boek voor jou!

Kasteel Hartenstein – Marja Baseler en Annemarie van den Brink Luitingh Sijthoff – €18,99

3 Polder bewoners – Polder

Wist je dat konijnen niet kunnen zweten? Of dat een volwassen egel 8000 stekels heeft? Dit en nog veel meer leuke feitjes ontdek je in het boek Polder. In dit boek stellen 35 dieren uit de polder zich aan je voor. Van de das tot de ringslang: er komen allerlei dieren voorbij. Superinteressant! Dit is het ideale boek voor de weetjesvreter!

Polder – Marieke ten Berge en Eva Moraal – Lemniscaat – 9+ – €19,99

4 Een school vol spionnen?– Minnie en Katrien als geheim agent Vriend of Vijand?

Eindelijk mogen Minnie en Katrien naar een nieuwe school! Daar gaan ze wonen, vrienden maken én lol hebben. Dit is allemaal al superspannend, maar het kan nog veel spannender! Katrien heeft een groot geheim en Minnie wil weten wat er aan de hand is. Na een achtervolging belandt ze samen met Katrien in een avontuur vol spionnen en superschurken. Kunnen ze dit oplossen? Tuurlijk! Want beste vriendinnen helpen elkaar! Dit boek ziet er zo leuk uit dat je niet meer wilt stoppen met lezen!

Minnie en Katrien als geheim agent Vriend of Vijand? – Jen Petro-Roy – DPG media BV Alle leeftijden – €14,95

5 Wijze vislessen – Hoe vang je een grote vis?

Hans is al zijn hele leven gefascineerd door vissen vangen. Hij reist de hele wereld over, zwemt zelfs tussen de piranha’s; alles om die ene bijzondere vis te pakken te krijgen. En daarna weer los te laten. Dit bijzondere boek is perfect voor als je eens wat anders wilt, met veel wijze lessen over vissen. Of gaat het stiekem niet alleen over vissen?

Hoe vang je een grote vis? – Hans Sibbel – Lemniscaat BV Uitgeverij– Alle leeftijden – €15,99

En welk boek ga jij lezen? Of lees je ze het liefst allemaal? Vergeet ook zeker niet om te stemmen op jouw favoriete boek voor de kinderjury. Misschien win je wel jouw lengte in boeken! Stemmen kan hier.

Meer boekentips in Zo Zit Dat

Wil jij nog meer leesvoer en toffe boekentips? Koop dan snel de nieuwste Zo Zit Dat en blader door naar de rubriek Verboden te vervelen! Zo Zit Dat 5 ligt nu in de winkels en je kunt hem ook kopen via Lossebladen.nl. Maarre… een abonnement nemen kan natuurlijk ook! Dan heb je elke maand een bomvol tijdschrift om lekker door te bladeren. Dat wil je!

Foutje gezien? Laat het ons weten!