ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Op de elektrische fiets ben je megasnel op je bestemming. Maar die snelheid kan ook best gevaarlijk zijn. Of valt dat wel mee?

Gevaar of lekker makkelijk?

Veel mensen hebben een e-bike. Er worden zelfs meer e-bikes verkocht dan gewone nieuwe fietsen. Sommige mensen vinden een e-bike gevaarlijk en willen dat er een minimumleeftijd voor komt. Wat vind jij daarvan? Laat het weten in de stelling! En weet je het nog niet zo goed? Lees dan eerst even onder de stelling verder.

Meer ongelukken

Een elektrische fiets helpt je met trappen. Zo kan je heel makkelijk, lekker hard fietsen. Maar hard fietsen kan ook best gevaarlijk zijn. Zo kan je vallen in de bocht en moet je harder remmen om snel stil te staan.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal fietsongelukken de afgelopen jaren omhoog is gegaan.
Maar dat ligt volgens de onderzoekers niet perse aan de elektrische fiets. Het aantal
mensen dat op de fiets stapt is namelijk ook hoger dan vroeger. Wel moet je op een e-bike beter opletten omdat auto’s er niet op rekenen dat je zo snel dichterbij komt. Ze zien je daarom vaak niet aankomen.

Lekker snel!

Op een elektrische fiets kan je ongeveer 25 kilometer per uur bereiken. Dat is net zo hard als sommige scooters. Dankzij deze snelheid en de wendbaarheid van een fiets ben je in de drukke stad vaak sneller dan een auto. Dat is fijn, zeker als je nog geen auto mag rijden. Want zo kan ook jij je snel verplaatsen.

Jij als baas van Zo Zit Dat?

Vind jij het leuk om je mening te geven? Goed nieuws: binnenkort zoeken we nieuwe Zo Zit Dat-bazen die écht hun mening durven te geven over het blad. Lijkt jou dat wel wat? Lees dan hier meer informatie en meld je aan!

Elke maand Zo Zit Dat in de bus

Heb jij nog geen abonnement op Zo Zit Dat? Scoor ’t hier! Zo valt het allerleukste weetjesblad voor kinderen elke maand op jouw mat. Eerst een los nummer proberen? Dat kan ook! Je koopt Zo Zit Dat nu in de boekwinkel of bestel er eentje via Lossebladen.nl.

Foutje gezien? Laat het ons weten!