ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zit je net lekker te gamen en dan roept je moeder dat je schermtijd om is! Superirritant of juist fijn?

Schermtijd: jeej of nee?!

Veel kinderen mogen van hun ouders niet de hele tijd achter een scherm zitten. Wat vind jij daarvan? Laat het weten in de stelling! En weet je het nog niet zo goed? Lees dan eerst even onder de stelling verder.

Nederlanders achter het scherm

Nederlanders zitten ongeveer vijfeneenhalf uur achter een scherm. Dit klinkt heel lang, maar als je het vergelijkt met andere landen, dan valt het wel mee. Er zijn landen waar kinderen wel zeven uur per dag achter een scherm zitten.

Gamen is goed

Er zijn al behoorlijk wat onderzoeken gedaan naar gamen. En wat blijkt? Het kan best goed voor je zijn. Gamen helpt je om dingen makkelijker te onthouden en om sneller te wisselen tussen verschillende taken. Voor sommigen is een game ook lekker ontspannend.  Of je leert juist nieuwe dingen!

Superverslavend

Toch zijn er ook nadelen. Sommige games zijn superverslavend en er zijn kinderen die daardoor niet meer kunnen stoppen met gamen. Dat is ongezond, onder andere omdat je dan weinig buiten komt. Je kunt er ook erg eenzaam van worden en er slechter van slapen. Van social media, wat je natuurlijk ook op je scherm doet, kun je ook behoorlijk onzeker worden.

Jij als baas van Zo Zit Dat?

Vind jij het leuk om je mening te geven? Goed nieuws: binnenkort zoeken we nieuwe Zo Zit Dat-bazen die écht hun mening durven te geven over het blad. Lijkt jou dat wel wat? Lees dan hier meer informatie en meld je aan!

Elke maand Zo Zit Dat in de bus

Heb jij nog geen abonnement op Zo Zit Dat? Scoor ’t hier! Zo valt het allerleukste weetjesblad voor kinderen elke maand op jouw mat. Eerst een los nummer proberen? Dat kan ook! Je koopt Zo Zit Dat nu in de boekwinkel of bestel er eentje via Lossebladen.nl.

Foutje gezien? Laat het ons weten!