ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij de nieuwste Zo Zit Dat al helemaal uitgepluisd? Dan heb jij de ongelooflijkste nieuwsweetjes al gelezen. Zo zijn onderzoekers erachter gekomen dat het vingerdier soms lekker in zijn neus zit te peuteren!  

Iewl, snot!

Het vingerdier is een van de weinige dieren waarvan we weten dat die in hun neus peuteren. In dit filmpje is te zien hoe hij een lekkere dikke snottebel uit zijn neus vist! Dit vingerdier was eerst lekker een hapje aan het eten toen hij opeens zijn vinger in zijn neus stopte… Getsie. Hij stopt zijn hele middelvinger van wel 8 cm lang in zijn neusgat. Maar waarom hij het doet? Gewoon omdat ie ’t kan! Het beestje ziet er wel een beetje apart uit, hij is even groot als een huiskat. Zijn tanden en oren lijken op de van een rat en de staart lijkt op een eekhoornstaart. Grappig!

Lange vingers

Het vingerdier heeft zijn naam natuurlijk te danken aan… zijn vingers! Zijn middelvinger is namelijk heel lang, veel langer dan al zijn andere vingers. Zijn langste vinger lijkt eigenlijk meer op een takje dan op een vinger, het is heel statig en dun. Daarmee klopt hij op takken, hout en bomen. Met zijn oren luistert ie of ie wat lekkers hoort, zijn favoriete hapjes zijn keverlarven! Met die handige middelvinger kan hij goed overal bij, ook de kleinste openingen. Daardoor peutert ie zijn hapje er zo uit. Mmm, da’s lekker!

Nog meer Zo Zit Dat

Heb jij de nieuwste Zo Zit Dat al helemaal uitgelezen? Goed bezig. Deze Zo Zit Dat staat helemaal in het teken van tijd! Hoe wisten ze vroeger hoe laat het was? En kunnen we echt tijdreizen? Dat lees je allemaal! Wil je nou nog meer weten? Bestel hier een los nummer! Enne… een abonnement nemen kan natuurlijk ook. Laat je steeds weer verrassen door de leukste weetjes over dieren, tech, wetenschap, natuur én games! Wat wil je nog meer?

Foutje gezien? Laat het ons weten!