ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij altijd al het spel Pokémon willen spelen? Maar kom je niet uit de regels? Lees dan vooral verder. Hier staan de regels kort uitgelegd. 

 

Pokémon

Het doel van het Pokémonspel is om tegen elkaar te battlen met de Pokémonkaarten. Maar om daarmee te starten moet je eerst Pokémonkaarten verzamelen. Je kan die kopen in de winkel, ze zijn vaak in packs te koop. Als je begint met spelen, stel je een deck met 60 kaarten samen. Dit is je strategie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om met een vuurstrategie te spelen, of misschien wel water.

Klaarleggen

Als je de 60 kaarten hebt verzameld, schud je deze. Daarna pak je de bovenste 7 kaarten. Heb je een basis-pokémonkaart? Leg die ondersteboven voor je neer. Dit is je starterspokémon, ook wel je actieve Pokémon. Pak nog 5 andere basiskaarten en leg die op een rijtje neer, dit zijn je bankpokémon. Met je actieve Pokémon kun je je tegenstander aanvallen.

Daarna leg je de bovenste 6 kaarten omgekeerd neer. Dit zijn je prijskaarten en die kun je winnen. Zodra je alle 6 kaarten hebt gewonnen, ben jij de winnaar van het spel. Klaar voor de start? Draai je actieve en bankpokémon om. Het spel kan beginnen!

Beginnen

Pak een kaart van de stapel die naast je ligt. Je mag nu doen wat handig is in jouw spel. Je kan kiezen uit de 6 stappen die op de afbeelding staan. Dit hangt er van af waar je bent in het spel. Als je dit hebt gedaan, mag je aanvallen. Met je actieve kaart val je de actieve kaart van de tegenstander aan. Als jij met meer HP aanvalt dan de tegenstander kan ontvangen, is die Pokémon verslagen. Die moet dan op de weggooistapel gelegd worden. Is dit alles gedaan? Dan is je tegenstander aan de beurt en begint het weer opnieuw! Dit totdat alle prijskaarten zijn gepakt, alle Pokémon van een van de twee spelers zijn verslagen of een van de twee spelers geen kaart meer kan pakken tijdens zijn beurt.

Foutje gezien? Laat het ons weten!
Wil je nog meer weten? Klik dan hier!