ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij al boeken vol Pokémonkaarten verzameld? Of volg je de series en films op tv allemaal? Dan ben jij een echte Pokémonfan! Maar wist je dat je ook Pokémonprofessor kunt worden? Elsa is dé Pokémonprofessor van Nederland en vertelt je er alles over. Enne… lees vooral tot ’t eind door, want onderaan deze pagina kun je Pokémon Lost Origin boosterpacks winnen.

Wow Elsa, u bent Pokémonprofessor. Wat is dat?!

“Het betekent dat ik superveel van Pokémon weet en ik organiseer al 22 jaar mijn eigen Pokémon-bijeenkomsten. Dat noem je ook wel Liga’s. Ik reis door heel Europa om kinderen het spel uit te leggen, om als scheidsrechter op te treden en natuurlijk om heel veel andere Pokémon-fans te ontmoeten.”

Wat doet een Pokémon-scheidsrechter dan?

“Bij Pokémontoernooien is een scheidsrechter nodig om te zorgen dat alles volgens de regels gaat. Soms ontstaan er discussies, dan moet ik bepalen wie er gelijk heeft.”

Hoe word je Pokémon-scheidsrechter?

“Om een scheidsrechter te worden moet je examens doen. Daarmee kun je beginnen als je achttien jaar bent. Het eerste examen is digitaal en is niet heel moeilijk. Maar er zijn meerdere levels, en hoe hoger je gaat, hoe moeilijker het wordt. Voor die moeilijkere examens moet je zelfs naar Japan. Het is heel officieel.”

Is het kaartspel Pokémon hetzelfde als de serie?

“Het principe van het kaartspel, de videogame, serie, film en Pokémon Go hetzelfde. Namelijk dat de Poketmonstertjes met elkaar battlen. Alleen in de televisieserie vechten ze echt met elkaar. Maar in de het kaartspel gaat dat vechten via de Pokémonkaarten.”

Zijn de Pokémon in de serie hetzelfde als in het kaartspel?

“Nee, er kunnen ook weleens verschillen zijn. De bedenkers van de serie hebben ook vaak een verhaallijn en de Pokémon moeten daar wel in passen. Dan hebben sommige Pokémon in de serie of films meer krachten dan op het kaartje.”

Weet u als pokémonprofessor ook waarom sommige kaarten zoveel waard zijn?

“Omdat het kaartspel ook al zo lang bestaat, bestaan er super veel Pokémonkaarten. Vooral de heel oude kaarten zijn nu veel geld waard. Mensen vinden het bijzonder om een van die eerste kaarten te hebben. Maar ook Pokémon die veel fans leuk vinden, bijvoorbeeld Charizard, kunnen veel geld opleveren. Soms komen er ook hele sterke kaarten in de winkel te liggen. Die willen wedstrijdspelers graag hebben. Want daarmee kunnen ze toernooien winnen.”

Waar komen de nieuwe Pokémon vandaan?

“In de Pokémonwereld komen er steeds nieuwe regio’s bij en daar zijn weer nieuwe Pokémon te vinden. Dus zodra er een nieuwe regio wordt gevonden, kun jij je Pokémonset weer uitbreiden met nieuwe kaarten!”

Heeft u nog tips en tricks zodat onze lezers ooit ook Pokémonprofessor kunnen worden?

“Heel veel spelen! Hoe meer je speelt, hoe meer eigen de kaarten worden. En naar Liga’s gaan is ook heel belangrijk! Daar leer je heel veel.”

Winactie

Natuurlijk wil jij die vette Lost Origin Boosterpacks winnen! Vul hieronder in welke Pokémon jouw favoriet is en wie weet win jij deze gave prijs! Misschien win je dan wel je volgende toernooi en word  je ook Pokémonprofessor!

Foutje gezien? Laat het ons weten!