ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Veel mensen willen het graag een keer zien in hun leven: het noorderlicht. De Franse astronaut Thomas Pesquet deed dit en ook nog eens vanaf een heel bijzondere plek: de ruimte! Hij legde het bijzondere natuurverschijnsel vast in een tof filmpje.

Op ruimtemissie

Thomas Pesquet is een astronaut van het Europese ruimtevaartbureau ESA. In 2016-2017 ging hij voor de eerste keer op ruimtemissie en in 2021 ging hij nog een keer naar ruimtestation ISS. Op zijn tweede missie maakte hij een bijzonder filmpje van het noorderlicht vanuit de ruimte. Wil je het filmpje zien? Check hem snel hieronder!

Hoe ontstaat het?

Het noorderlicht ontstaat wanneer er een wolk elektrisch geladen deeltjes van de zon naar de aarde reist. Wanneer de deeltjes de aarde bereiken, botsen ze tegen de atmosfeer aan. Bij deze botsing ontstaan chemische reacties en bij deze reacties komt licht vrij in verschillende kleuren. Tadaaa! Deze kleuren zijn het noorderlicht. Vooral de groene kleur kun je vaak duidelijk zien.

Zo Zit Dat

In het Zo Zit Dat winterboek kun je lezen over het noorderlicht in de ruimtequiz! Deze speciale editie staat bomvol met de leukste winterse feitjes. Wist jij bijvoorbeeld dat een sneeuwballengevecht een officiële sport is? Of dat veel Amerikanen en Canadezen een augurk-kerstbal in hun boom hangen met kerst? Of dat sommige vogels hun voeten opwarmen aan kak? Je koopt het winterboek hier! Maar je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen. Dan krijg je ieder jaar het winterboek zo hoppa… in je brievenbus! Dat wil je!

Foutje gezien? Laat het ons weten!