ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De Spaanse kajakker Aniol Serrasolses is altijd op zoek naar avontuur. En wat leek hem nou leuker dan kajakken over een wilde rivier? Met zijn kajak dwars door zoveel mogelijk natuurelementen heen varen. Hoe? Dat zie je in dit filmpje!

IJs en sneeuw

Hij begon zijn avontuur boven op de Villarica vulkaan in Chili. Daar suisde hij de berg af en dat ging niet zomaar. Op sneeuw en ijs deed de kajak van de snelheidsduivel iets heel anders dan normaal gesproken in het water. Het gevolg? Een crash! Maar Aniol schrikt echt niet zomaar ergens voor terug. Dus nadat hij weer rechtop in z’n boot zat, ging het avontuur gewoon weer verder.

Aarde en water

Toen hij zo laag op de berg kwam, dat er geen ijs en sneeuw meer te bekennen was, ontdekte hij een heel ander obstakel: een bos. Terwijl hij zich een weg door de bomen slalomt, komt er eindelijk bekend terrein in zicht: water! Maar als je nu denkt aan een kabbelend beekje, dan heb je het mis. De kajakker komt terecht in een woeste en ijskoude stroom bomvol watervallen. Spannend? Een beetje! Maar je bent een pro of je bent het niet.

Sideflip met een kajak

En waarom zou je eigenlijk gewoon van de waterval storten als je ook een dubbele sideflip kunt doen op weg naar beneden. Of een frontflip. Dat ziet er supervet uit! Maar dacht jij nou dat hij de hele weg in één keer heeft afgelegd? Mis! Aan het eind van het filmpje zie je ook hoe Aniol steeds kleine stukjes aflegt en ook wordt geholpen door een heel team. Toch is dit écht niet makkelijk, want al die trucs doet hij toch echt zelf. Benieuwd? Kijk snel het filmpje!

Afspeelbutton voor film kajak in de sneeuw

Koop nu het Winterboek!

In het Winterboek van Zo Zit Dat las je over Aniol Serrasolses. En wist je dat je ook een heleboel quizzen, puzzels, strips en heel veel winterse weetjes in dit toffe boek vindt? Je scoort ‘m nu in de winkel of via Lossebladen.nl.

Foutje gezien? Laat het ons weten!