ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wat zou jij doen voor een lekker hapje? Slimme kaketoes heel veel! In de Australische stad Sydney hebben deze vrolijke vogels iets slims bedacht om aan hun eten te komen. Ze maken de kliko’s open die langs de weg staan!

Snelle snavel

De kliko’s in de stad Sydney zijn niet meer veilig. Kaketoes hebben ontdekt dat daar lekkere etensresten in zitten zoals een pizzakorstje, broodresten en nog veel meer. Dat vinden ze maar al te lekker. Met hun scherpe snavel trekken ze zo de deksels open om het lekkers eruit te pikken. De inwoners bedachten een oplossing: een baksteen op de deksel leggen. Maar zo makkelijk is dat niet, de kaketoes duwen die er gewoon af. Klik op de foto hieronder en bekijk het filmpje:

Wat een slimme vogels, hè! Toen de bewoners erachter kwamen dat zelfs de bakstenen niet hielpen, gingen ze andere oplossingen bedenken. Zoals een touwtje knopen tussen de deksel en de kliko, zodat-ie weer dichtvalt. Maar er werden ook speciale sloten bedacht zodat de kaketoe er niet bij kan. De vraag is natuurlijk hoe lang het nog duurt voor de kaketoes die ook hebben gekraakt.

Papegaai of kaketoe?

De kaketoe is een vogelsoort die heel erg lijkt op papegaaien, maar ze behoren niet tot dezelfde familie. Er zijn 21 soorten kaketoes en meestal hebben ze maar een of twee kleuren. De naam kaketoe komt uit de taal Maleis, het betekent ‘nijptang’. Dat komt omdat de snavel net zo scherp is! Deze vogel staat bekend om zijn kuif, die hebben ze namelijk allemaal. Zijn ze bang of hebben ze juist ergens heel veel zin in? Dan zetten ze ‘m flink op!

Nog meer Zo Zit Dat

Het artikel over deze vrolijke vogels vind je terug in Zo Zit Dat 13 in de rubriek Ongelooflijk. Hierin staat ongelooflijk nieuws over binnen-en buitenland. Wil jij nóg meer van deze weetjes vertellen aan de keukentafel? Goed nieuws: Zo Zit Dat staat er elke maand weer bomvol mee! Bestel hier een los nummer! Enne… een abonnement nemen kan natuurlijk ook. Laat je steeds weer verrassen door de leukste weetjes over dieren, tech, wetenschap, natuur én games! Wat wil je nog meer?

Foutje gezien? Laat het ons weten!