ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Het is weer bijna Halloween en dat betekent dat alle enge griezels weer tevoorschijn komen! Heksen, mummies, zombies en natuurlijk vampiers! Met hun scherpe hoektanden bijten ze in je nek om zo je bloed op te kunnen drinken. Maar, niet echt… toch?

Griezelverhalen

De bekendste vampier is natuurlijk Dracula! Diep verschuild in de bossen van Transsylvanië woont hij in zijn gigantische kasteel. Maar overdag zul je hem niet zo snel tegenkomen. Zonlicht vindt hij namelijk niet fijn. ’s Nachts komt-ie tot leven en gaat hij opzoek naar een lekker hapje. Waarheid of niet, de vampier is erg populair onder schrijvers, filmmakers en tekenaars. Er zijn al ontelbare verhalen gemaakt over dit griezelige wezen.

Echte vampiers?!

Maar hebben vampiers echt bestaan of is het maar een fabeltje? Vroeger geloofden mensen echt in deze bloeddorstige wezens. En dat is minder raar dan je denkt. Als er vroeger ergens een ziekte uitbrak, verspreidde die vaak heel snel en gingen veel mensen dood. Die mensen werden begraven in massagraven. Dat zijn hele grote graven waar heel veel doden in pasten.

Bij het openmaken van die graven, kwamen de overlevenden voor een vervelende verrassing te staan! De doden waren veel dikker geworden en er liepen straaltjes bloed langs de mond. Wat?! Het werd de mensen vroeger al snel duidelijk: deze doden voedden zich met het bloed van anderen. Daarom waren ze dikker en liep er bloed langs hun mond. Duidelijk vampiers!

Echt niet echt!

Ha, dat dacht je toch niet echt?! Wat de mensen in die massagraven zagen, was… doodnormaal! Als iemand een poosje dood is, ontstaan er allerlei gassen in het lichaam. Die zorgen ervoor dat een buik dikker wordt. Ook komen er vloeistoffen vrij, die uit het lichaam druipen door de neusgaten en de mond. En ja, dat lijkt inderdaad net bloed! Het waren dus echt geen vampiers!

Tips tegen vampiers

Wil jij toch het zekere voor het onzekere nemen? Volg deze tips en jij bent veilig tijdens Halloween.

  1. Vampiers vinden knoflook vreselijk. Hang daarom een tros knoflook aan je deur. Zo durven ze niet dichterbij te komen. Je kan het zelfs over je lichaam smeren, maar of dat nou zo lekker is?
  2. Vul een waterpistool met heilig water en richten maar!
  3. Staat er toch eentje ongevraagd voor je deur? Doe dan niet open! Vampiers kunnen namelijk niet bij je naar binnen, als ze niet uitgenodigd zijn.
  4. Vampiers zijn allergisch voor zilver! Dus pak al het zilverwaar maar uit de kast.

Wil je nog meer griezelen?

Hou jij wel veel van vampiers, heksen en enge dingen? Ga dan naar onze TikTok om dit weekend nog meer te weten te komen over griezelen. Kan je echt dood neervallen van de schrik? Ontdek het op TikTok!

Foutje gezien? Laat het ons weten!