ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de nieuwste Zo Zit Dat las je alles over diamanten, edelstenen en kristallen! Hoe vet is als je je eigen kristal kan kweken? Nou dat kan! Volg het onderstaande stappenplan en over een tijdje staat jouw huis vol met kristallen!

Wat heb je allemaal nodig?

  • Zout
  • Touw
  • Paperclip
  • Statéprikkers
  • Water
  • Pan
  • Lepel

Stappenplan

Stap 1:

Vul een pan voor de helft met water. Daarna doe je er een eetlepel zout bij, dit roer je goed door. Herhaal dit tot je ziet dat het zout niet meer oplost, je ziet de korreltjes zout dan drijven in het water. Dan doe je er nog één extra eetlepel zout bij.

Stap 2:

Verwarm de pan met zout water en roer het goed door. De extra lepel met zout die je later toegevoegd hebt lost nu wel op. Als dat niet zo is, kun je het zoute water door een koffiefilter in een schone pan gieten.

Stap 3:

Pak nu het touw erbij. Knoop het touw aan het midden van de satéprikker. Maak een paperclip vast aan het einde van het touw. Leg de cocktailprikker met het touw en de paperclip op de pan. De paperclip moet onder water hangen. Je kan eventueel ook een schone pan of pot pakken.

Stap 4:

Nu moet je wel even wachten! Het duurt een of twee dagen voordat de kristal begint met groeien. Na drie weken is het water van de pan (bijna) helemaal verdampt. En je zoutkristal? Dat is megagegroeid!

Tip:
Voeg kleurstof toe aan het water voor een zoutkristal in het blauw, groen, paars, geel of roze!

Meer van Zo Zit Dat

Wil jij nóg meer over de natuur, dieren, wetenschap en proefjes? Goed nieuws: Zo Zit Dat staat er elke maand weer bomvol mee!  Bestel hier een los nummer! Enne… een abonnement nemen kan natuurlijk ook. Laat je steeds weer verrassen! Wat wil je nog meer?

Foutje gezien? Laat het ons weten!