ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je kunt het bijna niet gemist hebben: het is Kinderboekenweek! De boeken vliegen je om de oren, maar welke moet je nu kiezen? Geen paniek! Wij helpen je een handje! We hebben hieronder een paar leuke boekentips voor je. Veel leesplezier!

1. Elandeiland – De boswolven

Het regent pijpenstelen op Elandeiland. Hierdoor komen er allerlei dieren schuilen in de hut van Rosa en Nan. Een van deze dieren is een klein, schattig wolfje. Maar wacht… wolven zijn toch juist altijd gevaarlijk en doodeng?! Dat is in elk geval wel wat Rosa altijd dacht. Kom er samen met haar in dit avontuurlijke boek achter hoe het echt zit. Dit verhaal is perfect voor jou om lekker zelf te lezen. De tekstjes op de pagina’s zijn kort en er staan veel plaatjes tussendoor.
Alex Milway – € 14,99 – leeftijd: vanaf 7 jaar

2. De truc met de dollende dassen – de bende van Korenwolf

De familie Maassen is in paniek! Er zijn plannen om een weg aan te leggen vlak achter hun prachtige hotel de Korenwolf. Vader Jan is bang dat er hierdoor minder gasten zullen komen. De kinderen zijn bang dat het mooie bos achter het hotel zal verdwijnen. De hele familie besluit in actie te komen. Althans… de hele familie? Kleine Nina lijkt een stuk drukker te zijn met het organiseren van haar verjaardagsfeestje. Lukt het de familie om de plannen voor de nieuwe weg tegen te houden? Dit spannende, humoristische verhaal kun je heel goed zelf lezen!
Jacques Vriens – € 10,99 – leeftijd: vanaf 7 jaar

3. Reis door de tijdperken – De geschiedenis van onze aarde

Vind jij de geschiedenis van de aarde superinteressant? Dan is dit leerzame boek echt iets voor jou! Met dit boek reis je namelijk terug in de tijd en kun je zien hoe onze aarde er vroeger uitzag. Je doet bizarre ontdekkingen over landschappen die hebben bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat onze planeet ooit bedekt was met kolkende lavazeeën? Wow! In het boek staan prachtige platen en leuke extra flapjes die je open kunt maken. Ontzettend mooi om doorheen te bladeren!
Aina Bestard – €21,99 – leeftijd: vanaf 10 jaar

4. Wolvenhart – en andere waargebeurde dierenverhalen

Welk boek écht niet mag ontbreken in deze rij boekentips is dit geweldige boek over bijzondere dieren. Je ontmoet dolfijn Moko die een potvis en haar baby redde van de dood, en je leert Albert de politiehond kennen. Die loste een moord op! Stoer! Dit boek vertelt je veertien mooie of ontroerende verhalen over dieren die iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt. Als je het moeilijk vindt om dit boek zelf te lezen, dan leest een van je ouders vast graag voor. Want ook volwassenen vinden dit boek erg mooi!
Annemarie van den Brink & Suzanne Wouda – €20,99 – leeftijd: vanaf 9 jaar

5. Bureau Speurneus en de junglebende

Meneer de Bruin is de gewoonste man ter wereld. Eigenlijk vindt hij zichzelf nogal saai. Hij wil er dan ook koste wat het kost voor zorgen dat zijn zoon Lev wél cool wordt. Hij gelooft dat Lev een goede speurneus is en daarom heeft hij een detectivebureau voor hem opgericht: bureau Speurneus. In dit boek meldt meneer de Bruin het bureau aan voor een bijzondere opdracht. Speurneus moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Lev vertrouwt het voor geen meter. Hij en zijn vrienden besluiten mee te gaan en algauw ontdekken ze dat ze in groot gevaar zijn! Dit avontuurlijke boek is makkelijk geschreven en dus leuk om lekker zelf te lezen.
Jozua Douglas – €15,99 – leeftijd: vanaf 8 jaar

Meer boekentips in Zo Zit Dat

Wil jij nog meer leesvoer en toffe boekentips? Koop dan snel de nieuwste Zo Zit Dat en blader door naar de rubriek Verboden te vervelen! Zo Zit Dat 11 ligt nu in de winkels en je kunt hem ook kopen via Lossebladen.nl. Maarre… een abonnement nemen kan natuurlijk ook! Dan heb je elke maand een bomvol tijdschrift om lekker door te bladeren. Dat wil je!

Foutje gezien? Laat het ons weten!