ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Cavia Coco kan wel zestien trucjes in één minuut! Dat is knap van de cavia, zelfs zo knap dat hij de ‘trucjes cavia kampioen’ is geworden. Maar dat is niet het enige wat hij kan. In totaal heeft hij wel zeventig trucjes geleerd, wow!

Kampioen

Maar hoe heeft Coco dat eigenlijk geleerd? Door een trainingsprogramma voor honden! Dit is een speciaal programma waar dieren trucjes kunnen leren en daar een diploma voor kunnen halen. Coco moest allerlei trucjes doen en zijn baasje Gwen heeft dat gefilmd. Bij Coco ging dat zo goed, dat hij zelfs kampioen is geworden. En een diploma en een lintje heeft verdiend.

Maar dat was niet genoeg, deze knappe cavia heeft dus ook nog het wereldrecord behaald. Superknap! Doet jouw huisdier dat na?

 

Knotsgekke records

Er bestaan echt superveel wereldrecords. Sportrecords zoals gewichtheffen bijvoorbeeld, maar ook heel gekke wereldrecords. Bijvoorbeeld bowlingbal stapelen. Hoe dan?! Of de langste vingernagels ooit… iel! Dat is juist het leuke van wereldrecords, hoe gekker hoe beter! Er staan ook Nederlanders in dit rijtje. Bijvoorbeeld een Nederlandse meneer die het wereldrecord ‘de meeste basketbaldribbels per minuut’ heeft gezet. Hij stuiterde de bal wel 609 keer in 60 seconden! Hoe bizar! Waar zou jij wel een recordhouder in willen zijn?

Dieren

Mensen én dieren kunnen gekke records neerzetten. Cavia Coco is niet het enige dier met een wereldrecord op zijn naam. De Amerikaanse geit Ninja rende binnen 9,4 seconden over de ruggen van 25 mensen. Knap! Zijn baasje geeft nu trainingen aan geiten die acrobaten willen worden! De Canadese hond Toby maakte in 28 seconden wel 100 ballonnen kapot. Dit deed hij met zijn tanden en poten. Het was die dag dubbel feest, want het was ook zijn verjaardag!

Zijn dierentrucjes zielig?

Veel experts zeggen dat het niet zielig is om je huisdier trucjes te leren. Sterker nog: ze zouden het juist hartstikke leuk vinden. Want hierdoor krijgen ze veel aandacht van hun baasje en zijn ze lekker bezig. Dieren die zich vervelen kunnen vervelend gedrag vertonen, dieren die veel aandacht krijgen hebben daar vaak minder last van. Wat vind jij? Zou jij je huisdier graag trucjes willen leren?

Ongelooflijk nieuws in Zo Zit Dat

Het artikeltje over Coco vind je terug in Zo Zit Dat 11 van 2022 in de rubriek Ongelooflijk. Hierin lees je elke maand ongelooflijke nieuwsberichten uit de hele wereld!

Foutje gezien? Laat het ons weten!