ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In Zo Zit Dat 10 vroeg Pieter Valley zich af waarom hij kletst in zijn slaap. Maar niet alleen ’s nachts maakt deze tiktokker graag praatjes. Overdag kan hij er ook wat van! Benieuwd naar zijn verhalen? Lees snel verder!

Zeg Pieter, wat wilde jij vroeger worden?

“Ik wilde van alles worden! Bijvoorbeeld een bekende Hollywood-acteur. Of een getalenteerde DJ. Een carrière als profvoetballer zag ik trouwens ook wel zitten. Ik wilde graag beroemd worden en mensen blij maken! Maar ik was erg onzeker en vroeg me af of ik wel goed genoeg was. Daarom heb ik er tot een paar jaar geleden nooit iets mee gedaan.”

Waarom ben je video’s gaan maken op TikTok?

“Corona brak uit en ik verveelde me kapot. Ik maakte domme filmpjes van mezelf en stuurde ze naar vrienden. Die zeiden: je moet het online gooien. Ik twijfelde daar een beetje over. Wat zouden mensen wel niet van me denken? Toen werd TikTok populair. Maarre… niet onder mijn leeftijdsgenoten. Ik hoefde dus niet bang te zijn voor opmerkingen uit mijn omgeving. Snel maakte ik een account aan en binnen drie maanden had ik 100.000 volgers, supervet!”

Inmiddels heb je een half miljoen volgers, hoe voelt dat?

“Die eerste mijlpalen zoals de 10.000 en 100.000 waren het meest speciaal. Maar gek genoeg went het. Nu denk ik alweer: op naar de miljoen volgers. Het is hartstikke leuk dat mensen mijn video’s tof vinden, maar je moet niet teveel waarde aan die nummertjes hechten. Ik probeer me te focussen op wat ik leuk en belangrijk vind. De cijfers maken me niet zoveel uit.”

Wat wil je graag bereiken in je carrière?

“Ik wil in de toekomst graag een tof nummer uitbrengen. Ook lijkt het me gaaf om in een film te spelen, of zelfs een eigen film te maken. Misschien een comedy met grappige typetjes of juist een super-serieuze dramafilm.”

We kennen je natuurlijk van je typetje juf Ellen. Hoe is die ontstaan?

“Dat is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Ik maakte een sketch van een mevrouw met een brilletje op. Die ging helemaal viral. Veel mensen vonden dat ze leek op een basisschooljuf en wilden heel graag meer zien van dit gekke typetje. Uiteindelijk deed ik een sjaaltje om en hield ik een sleutelbos in mijn handen. En tadaaa, juf Ellen was geboren. Grappig weetje: mijn juf in groep vijf heette ook Ellen!”

Hoe ben je over je onzekerheid heen gekomen?

“Ik dacht: als ik nu niet ga doen wat ik het leuk vind, word ik echt niet gelukkig. Wat heeft het dan voor zin? Ik wil gewoon graag mezelf zijn en mensen lijken dat leuk te vinden. Ze worden blij van mijn filmpjes. Dat is natuurlijk het mooiste compliment.”

Heb je tips voor mensen die een tiktok-kanaal willen starten, maar het ook spannend vinden?

“Blijf jezelf en wees origineel. Dan val je op! Ik denk dat creativiteit mij ver heeft gebracht. Bedenk dus nieuwe dingen en zorg ervoor dat je anders bent dan anderen. En als je iets graag wil, moet je er ook echt voor gaan!”

Foutje gezien? Laat het ons weten!