ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hij heeft prachtige lokken, een geweldige brul en bovenal: hij is de koning van de savanne. In de nieuwste Zo Zit Dat las je wat er met zijn leefgebied gebeurt als de leeuw uitsterft. Spoiler: er zal waarschijnlijk niet veel van over blijven… Dat zou vreselijk zijn, toch?! Lees snel verder en kom erachter hoe jij de leeuw kunt beschermen!

Geld inzamelen

Ga op pad om geld op te halen voor de leeuw. Vraag je familie en vrienden of ze iets over hebben voor het beschermen van dit prachtige dier. Zoek naar een organisatie waarvoor je kunt collecteren. Daarbij ga je in de buurt bij mensen langs om geld op te halen. Let op: ga nooit alleen langs de deuren, maar doe dit altijd met een volwassene. Wel zo veilig!

Adopteer een leeuw

Bij het WWF kun je een leeuw adopteren. Huh? Nou ja, niet echt natuurlijk. Maar met dit symbool steun jij de leeuw en krijg je ook nog eens een pakketje met een leeuwenknuffel, een infoboekje en kaarten. Hoe leuk om te vragen voor je verjaardag?! Met jouw adoptie doet het WWF drie dingen:
– Leeuwenstroperij tegengaan
– Mensen uitleggen dat samenleven met wilde dieren (zoals leeuwen) mogelijk is
– Het leefgebied van de leeuw groter maken

Praten, praten en nog eens praten

Ben jij een echte kletskous? Dan heb je geluk, want met praten kun je ook een steentje bijdragen. Vertel aan mensen waarom het belangrijk is om de leeuw te beschermen. Mensen gaan hierdoor nadenken en zullen misschien zelf ook in actie komen. Niet zo’n kwebbeltante? Je kunt ook tekeningen maken om je verhaal te vertellen.

Naamsbekendheid

Schrijf een brief naar bedrijven die het woord lion of leeuw in hun naam hebben. Dat zijn er namelijk nogal wat, google maar eens! Vraag of de bedrijven een donatie willen maken naar een natuurorganisatie die leeuwen beschermt. Zo bedanken ze het prachtige dier voor hun bedrijfsnaam.

Foutje gezien? Laat het ons weten!