ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In het vakantieboek las je al hoe de brutale gibbon het liefst de hele dag liedjes loopt te zingen. Benieuwd hoe dat klinkt? Lees dan snel verder!

Slingerend zingen

Wetenschappers denken dat de gibbon zingt om zijn leefgebied te beschermen. Hij is natuurlijk geen fan van indringers. Als de gibbon een goede fruitboom heeft gevonden, verdedigd hij deze met alle macht! Maar zijn zangkunsten zijn ook nog eens handig voor andere dingen. Het versterkt familiebanden en hij versiert er mogelijke partners mee!

Hoor mij eens zingen!

Je bent nu waarschijnlijk ontzettend benieuwd geworden hoe dat nou klinkt! Check snel de video hieronder, waar twee gibbons een prachtig duet zingen.

Wat een herrie

De gibbon houdt niet echt rekening met zijn buren. Zijn gezang is tot wel 3 kilometer te horen in het regenwoud! Elke gibbon heeft zijn eigen stem en melodie. En sommigen zijn beter dan anderen. Je moet dus maar net geluk hebben dat jouw buurman een gouden keeltje heeft!

Vakantie!

Benieuwd op welke aap jij lijkt? In het Zo Zit Dat Vakantieboek ontdek je of jij een stoere gorilla of juist een schattig doodshoofdaapje bent. Met het vakantieboek verveel jij je deze zomer geen moment. Met de kleurrijke quizen en breinkrakende puzzels ben jij uren zoet! Ook lees je de vetste verhalen over de meest bijzondere beesten en ontdek je alles over het land waar jij op vakantie gaat! Ren snel naar de winkel of bestel jouw vakantieboek online.

Meer lezen

Krijg jij geen genoeg van Zo Zit Dat? Check dan onze online verhalen! Zo kun je in dit artikel lezen hoe Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis het volhield op een onbewoond eiland. Ga jij deze zomer lekker de natuur in? Wees voorbereid, en ontdek in dit verhaal hoe jij een teek kunt verwijderen. Meedoen aan de tofste winacties? Check ze hier.