ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij Zo Zit Dat 8 al op de mat zien liggen? Nog niet? Hup, rennen!  In dit te gekke nummer maak je kennis met vier snelheidsduivels. Zij skateboardden met 85 kilometer per uur van een berg af! Ongelofelijk maar waar! Deze bijzondere prestatie is natuurlijk vastgelegd. En hier zie je hoe ze dat doen.

Harder!

Deze snelheidsduivels houden wel van wat avontuur. Een team van Britse en Europese skateboarders was vastberaden om deze bijzondere prestatie neer te zetten. En bijzonder was het zeker. Want met een snelheid van 85 kilometer per uur van een helling skaten was nog nooit eerder gedaan. Een nieuw wereldrecord!

Hoe dan?!

Wat knap. Maar hoe is het ze gelukt? Nou, door heel intensief te trainen. Wekenlang sjeesden ze op hun board door het landschap van North Yorkshire. Een belangrijk ding moesten ze ook trainen: voor de recordpoging moesten ze elkaars handen vasthouden. En dat was nog een behoorlijke uitdaging!

De dag!

En dan was daar het moment van de waarheid. Het team was er helemaal klaar voor. Een ding hebben ze vooral goed geoefend: tijdens hun poging moeten ze de hele tijd elkaars handen vasthouden. Benieuwd hoe ze dat doen? Hieronder zie je hoe het team met een gigantische snelheid de berg afsuist! Klaar voor de start? Kijk!

Skateboarden

Wat is je favoriet?

Deze maand staat Zo Zit Dat weer helemaal vol met weetjes die jij nog niet wist. In de Ongelooflijk Maar Waar lees je over dieren die meebeslissen in bedrijven. Of in de Hoe Dan?! vraagt MeisjeDjamila zich af of ze slecht slaapt vanwege de maan. En ken jij het Portugees oorlogsschip al? In Wonderlijk Wezen maak je kennis met deze griezel. Maar welke rubriek is dit nummer eigenlijk jouw favoriet? Geef je mening nu!

Winnen!

Ja, dat kan! Er zijn meerdere prijsvragen waarmee jij een bouwpakket, een spel voor de Nintendo Switch of andere te gekke spellen kunt winnen. Dat wil je natuurlijk niet missen. En meedoen is heel makkelijk. Geef antwoord op de prijsvragen, vul je gegevens in en maak kans. Maar je moet natuurlijk wel even toestemming vragen aan je ouders. Jij gaat je niet vervelen op vakantie!

Foutje gezien? Laat het ons weten!