ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij de nieuwe Zo Zit Dat al verslonden? Dan heb je Touzani vast voorbij zien komen! Heb je ook gelezen dat hij in de film Strijder speelt? In deze film bomvol voetbal maakt Touzani van Dylan een strijder. Waarom? Dat wil je zelf zien. Maar eerst… een interview met de hoofdrolspelers!

Van ruzie tot een filmrol

De hoofdrol in een film krijg je niet zomaar. De meeste acteurs staan al jaren ingeschreven bij een castingbureau voor ze eindelijk auditie mogen doen. Maik Cillekens (14 jaar) die de rol van Dylan speelt pakte het anders aan. Of eigenlijk: het gebeurde per ongeluk. Maik: “Ik was aan het fietsen in een parkeergarage met vrienden. Toen kreeg ik ruzie met een meneer. En toevallig liep er net een scout van de film langs. Ik was precies degene die ze zochten.” Er werd een mailtje gestuurd naar Maiks ouders, en tadááá: de auditie was geregeld!  Een geluk bij een ongeluk.

Vergeten gelukje

Een gelukje was het eigenlijk ook voor Anouar Kasmi (14 jaar) die de rol van Youssef speelt. Hij stond ingeschreven omdat hij ooit aan een andere film zou meedoen. Maar… dat zag hij toen toch niet zo zitten.  Anouar: “Toen had ik er niet zo’n zin in. Maar jaren later kreeg ik ineens een mail voor de film Strijder. Ik was al helemaal vergeten dat ik stond ingeschreven. En nu wilde ik dus wel meedoen aan de audities.” Wat was dat een verrassing!

Schoolvrij

Hoe combineer je opnames met school? Maik: “Tijdens de opnames ging ik één keer per week naar school. En dat ongeveer twee maanden lang.” Dat klinkt goed! Maar de toetsen kregen ze niet cadeau hoor, die moesten ze gewoon inhalen. Buiten de opnames hadden ze ook nog andere dingen te doen. Ze moesten ook hard trainen om beter te leren voetballen, stunten en acteren. Maik moest nog een extra skill oefenen: rolstoel rijden. In de film belandt hij namelijk in een rolstoel. Gelukkig kreeg hij goede hulp van Job, een van de schrijvers van de film.  Job zit ook in een rolstoel en wist precies waar Maik op moest letten. Enne, klein voordeel voor Maik: “Mijn armen zijn nu veel sterker geworden.”

Stralen voor de camera

3, 2, 1: actie! Maar hoe doe je dat eigenlijk, acteren voor een camera? Anouar: “Ik wist al een klein beetje hoe het allemaal in elkaar zat. En ik verwachtte wel dat we een scène vaak opnieuw moesten doen.” Maar dat viel gelukkig reuze mee! Anouar: “Tijdens de acteerlessen leer je ook dat je niet naar de camera moet kijken.” Eitje dus!

Een script uit je hoofd?

Had jij gedacht dat je voor een film een heel script uit je hoofd moest leren? Niet dus! Maik: “We kregen de tekst voor de scène te zien en dat moesten we even onthouden.” Anouar legt uit: “Op deze manier komt het acteren meer naturel over.” Enne… vergaten ze hun tekst, maar bedachten ze zelf wat beters? Dan kon de camera gewoon blijven draaien! Sommige dingen in de film zijn dus door de jongens zelf bedacht. Wow!

Filmster

Beide jongens zien hun toekomst graag op het witte doek. Hun grote droom is om in nog heel veel films te spelen. En dan natuurlijk ooit in een grote film de hoofdrol krijgen. Maarre… hoe zit het met die voetbalcarrière dan? Maik knipoogt: “Ik ben in het echt helemaal niet zo goed in voetbal hoor.”

Touzani is Touzani

Soufiane Touzani speelt in de film zichzelf. En die rol stond hem natuurlijk op het lijf geschreven. Hij vertelt: “Als ik een andere rol had moeten spelen had ik nee gezegd. Niet omdat ik niet zou willen acteren, maar omdat je geen rol moet spelen die niet bij je past. Stel dat ik na deze film zou besluiten om nooit meer te acteren, dan was ik in ieder geval mezelf. Nu kon het niet floppen. En mijn verwachtingen zijn overtroffen. De film komt echt binnen. Ik ben niet vaak emotioneel maar ik zat gewoon de hele film te huilen.”

Trailer film Strijders

Zo Zit Dat-tijd

Wil je meer weten over Touzani? Lees dan snel naar bladzijde 25 van de nieuwste Zo Zit Dat. Moet je Zo Zit Dat nog in huis halen? Koop hem snel hier! Maar je kunt ook een abonnement afsluiten. Kies hier het bijpassende abonnement en mis nooit meer de bijzonderste weetjes! Ook op onze TikTok ontdek je nog meer te gekke weetjes, check het snel!

Foutje gezien? Laat het ons weten!