ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de laatste Zo Zit Dat heb je ze misschien al gezien: de indrukwekkende strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen. Ze wandelen en rennen regelmatig langs de kustlijnen in Den Haag.

Hoe kan dat?

Huh?! Maar het zijn toch helemaal geen echte dieren? Klopt! Maar dankzij de speciale mechanismen en een windje lopen de kunstwerken zelfstandig over het strand en wapperen ze met hun vleugels. Sinds kort kan er zelfs één vliegen! De strandbeesten zijn wereldberoemd. Ze zijn in talloze landen tentoongesteld.

Kudde strandbeesten

De grote droom van Theo is om de creaties zonder hulp langs de kust te laten leven, in grote kuddes. Dat gaat nog wel even duren! Maar de strandbeesten zijn in de afgelopen twintig jaar ontzettend ontwikkeld. De reden dat Theo begonnen is met het maken van de strandbeesten is de klimaatverandering. De dieren moeten ervoor zorgen dat het zand wordt losgewoeld. Daardoor ontstaan er hogere duinen.

Zien!

Na het lezen van dit artikel ben je waarschijnlijk wel benieuwd geworden naar hoe deze kunstwerken eruitzien als ze over het strand paraderen. Check de video hieronder!

De nieuwste Zo Zit Dat

Zo Zit Dat 8 staat weer bomvol vette weetjes. Bestaat de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter echt? In de nieuwste Zo Zit Dat lees je of de coole uitvindingen in films ook daadwerkelijk bestaan. In Hoe dan? vraagt Meisje Djamila zich af waarom ze met volle maan zo slecht slaapt. En waarom is je mond nou altijd nat van binnen? Ook daar kom je achter! Waar wacht je nog op? Ren snel naar de winkel, of je brievenbus en ontdek ’t zelf!

Zo Zit Dat op TikTok

Alles weten over de gaafste dinosauriërs die ooit op de aarde hebben gelopen? Of op zoek naar belangrijke survivaltips? Check Zo Zit Dat op TikTok. Leer de coolste weetjes en wordt elke minuut slimmer!