ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je hebt Floris Göbel vast al gespot in de nieuwste Zo Zit Dat! Hij is een echte natuurliefhebber en dierenvriend. In de rubriek Hoe dan?! in Zo Zit Dat lees je welke prangende vraag Floris heeft over voetbal en voetballers. Maar nu vertelt hij je graag alles over zijn dierenliefde.

Wie is je grote voorbeeld?

“Mijn grootste voorbeeld is Steve Irwin.” Deze Australische wilde dieren-expert stond ook wel bekend als de krokodillenjager. “Ik keek bijna nooit televisie. Maar als ik dan televisie keek, zat ik op maar 2 centimeter van het beeldscherm. Zo kon ik Steve goed bekijken. Dat vond ik echt geweldig. Ik denk dat ik het meest naar hem opkeek. Maar ik vind Freek Vonk ook helemaal geweldig. Voor Freek heb ik zelfs 7 tot 8 maanden gewerkt. Toen mocht ik meekijken en meehelpen achter de schermen. Dat was heel cool en leerzaam!”

Salamanders zoeken

Vroeger was Floris op vakantie de hele dag in de natuur op zoek naar slangen, schorpioenen en hagedissen. Op het strand liggen luieren was duidelijk niks voor hem. En was hij eenmaal terug in Nederland? Dan ging hij vissen en salamanders zoeken. Toen hij 13 jaar was ontdekte hij hoe bijzonder zijn passie voor dieren is. Zijn vrienden keken hem namelijk raar aan als hij zei: ‘Kom we gaan kijken hoe het met de kikkers gaat’.

Vriend met hoeven

Zo’n dierenvriend heeft vast een lievelingsdier? Jazeker! Floris is helemaal gek van de okapi. “De okapi is supergoed aangepast aan z’n omgeving. Hij woont in een extreem dichte begroeiing en de meeste grote dieren kunnen daar niet in leven. De okapi wel! En hij kan communiceren op een toonhoogte die andere roofdieren niet kunnen horen. En ze kunnen waarschijnlijk ook communiceren via geurklieren in hun hoeven. Heel gaaf!”

Nog meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar het werk van Floris Göbel? Lees dan snel bladzijde 25 van de nieuwste Zo Zit Dat. Heb je die nog niet in huis? Geen zorgen! Je kunt hem hier kopen. Of sluit hier een abonnement af en mis nooit meer de bijzonderste weetjes!

Zo Zit Dat quiz

Heb jij de nieuwste Zo Zit Dat verslonden? Dan weet je vast veel over bijzondere vriendschappen! Denk jij alle weetjes te weten? Maak dan hier de Zo Zit Dat vrienden-quiz en test je kennis!

Foutje gezien? Laat het ons weten!