ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je hebt het vast wel eens gedaan of geprobeerd. Maar hoe maak je nou op de makkelijkste manier het beste vliegtuigje? Ja hèhè, simpel natuurlijk! Je ontdekt het hier in deze DIY vliegtuigje vouwen.

Voorbereidingen

Je kunt natuurlijk geen papieren vliegtuigje vouwen zonder papier. Maar wel een A4-papier! Gevonden? Vouw ’m dan in de lengte doormidden. Deze vouwlijn kunnen we namelijk goed gebruiken om heel precies te werken. Ben je al klaar voor het echte werk?

Van papier naar vliegtuig

1, 2, 3, start! Vouw de twee bovenhoeken naar het midden toe. Maak je met je nagel mooie scherpe vouwen? Zo kan je vliegtuig nog strakker vliegen. Pak nu de schuine randen die zijn ontstaan en vouw ze naar het midden toe. Vouw vervolgens beide helften tegen elkaar. Zie je dat het al bijna een vliegtuigje is? Alleen de vleugels ontbreken nog. Vouw hiervoor de twee flappen bovenaan naar beneden tot het randje. Vergeet je niet je nagel te gebruiken? En tadáááá, je eigen vliegtuigje is klaar om op te stijgen!

Testen maar!

Geen brandstof, geen motor, maar wel een vliegtuig! Het moment van de waarheid is aangebroken: gaat jouw vliegtuigje zweven in de lucht of stort hij direct neer op het land? Er is maar een manier om erachter te komen: proberen maar!

Wereldrecords

Wist je dat er een hele strijd is om een papieren vliegtuigje zo lang mogelijk in de lucht te houden? De Amerikaanse Joe Ayoob heeft het record op zijn naam staan. Hij gooide in 2014 bijna 70 meter ver. En ja, dat was echt alleen met een stukje papier! Het is nog niemand gelukt om eroverheen te komen. Durf jij de strijd aan?

Helemaal TikTok

Wist je dat we ook een TikTok-account hebben? Hier plaatsen we de tofste video’s! Ontdek waarvoor de oude Romeinen hun plas en poep gebruikte of waarom de T-Rex altijd uit zijn bek stonk. Waar wacht je nog op? Ga snel naar onze TikTok! 

Foutje gezien? Laat het ons weten!