ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Misschien heb je hem al gespot op de poster van Zo Zit Dat 6: het prachtige plaatje van de giraf en het aapje. Wat is hier nu eigenlijk aan de hand?! Lees snel verder en kom erachter!

Aapje gespot

De Nederlandse fotograaf Dirk-Jan Steehouwer was op safari in Oeganda toen hij een kudde giraffen spotte! Hij maakte een paar foto’s van de dieren, maar zag toen een aantal schattige aapjes die aan het spelen waren bij een boom. Daar moest hij natuurlijk ook een paar leuke kiekjes van maken! Een vrouwelijke giraf liep achter de boom langs en voor een fractie van een seconde leek het net of er een aapje op haar rug zat.

Het perfecte moment

“Toen de giraf heel even stopte, waren de aapjes druk aan het bewegen. Het was dus echt geluk dat ik er eentje exact op het juiste moment heb gefotografeerd. Het was een prachtig moment. Ik keek naar mijn camerascherm en ik voelde me zo blij!” zegt Dirk-Jan zei tegen de Dailymail. Dankzij zijn snelle reactievermogen was de fotograaf in staat om dit mooie plaatje te maken. “Dit is waar ik het voor doe: fantastische momenten waarbij de natuur me verrast,” vertelt Dirk-Jan.

Gezichtsbedrog?!

Het plaatje van de giraf en aap is een goed voorbeeld van gezichtsbedrog. Je ziet iets met je ogen, maar je hersenen denken dat het iets anders is. Je wordt voor de gek gehouden door je eigen brein! Gek hè?

Meer Zo Zit Dat

De nieuwste Zo Zit Dat staat helemaal in het teken van eten! Wist jij dat gorilla’s een liedje zingen tijdens de maaltijd? In Zo Zit Dat 6 lees je alles over de meest bizarre eetgewoonten van dieren! Benieuwd waarom de hond van presentatrice Rachel Rosier drollen eet? Ook dat ontdek je in het nieuwste nummer!

Foutje gezien? Laat het ons weten!