ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In Zo Zit Dat 5 las je al een heleboel over het Wow!-signaal. Sommige wetenschappers denken dat dit een berichtje van aliens kan zijn. Ben je benieuwd hoe zo’n buitenaardse boodschap klinkt? Lees dan snel verder!

Bizarre ontdekking

Op 15 augustus 1977 pikte de radiotelescoop, waar astronoom Jerry Ehlman werkte, een bijzonder signaal uit de ruimte op. De computer zette dat geluid vervolgens om in een code van cijfers en letters. Toen Jerry die code zag, schrok hij enorm. Dit was iets dat nog nooit iemand had gezien. Zou het een bericht van een alien zijn?! Verbluft schreef Jerry het woord ‘Wow!’ bij de code. Daarom noemen we dat signaal nu het Wow!-signaal.

Luister het zelf

Wetenschappers hebben berekend dat het Wow-signaal! afkomstig is uit de buurt van Tau Sagittarii. Dat is een ster die op 120 lichtjaar bij ons vandaan staat. Eén lichtjaar is de afstand die licht in een jaar kan reizen. Dat is ongeveer 9 460 000 000 000 kilometer! Reken maar uit, super ver dus! Of daar buitenaardse wezens bestaan weten we niet. Zover kunnen we namelijk nog niet komen met een raket. Ben je benieuwd geworden hoe dit geluid klinkt? Het signaal begint met een lange piep. En iets later is er een diepe grom te horen. Luister het hier zelf!

Kon jij er iets van verstaan?

Buitenaards nummer?!

Zo Zit Dat 5 staat helemaal in het teken van buitenaardse wezens. Je leest alles over aliens en niemand minder dan André Kuipers beantwoordt de vragen van lezers! Geheime boodschappen van ruimtewezens?! Je leest het allemaal in de nieuwste Zo Zit Dat. Je koopt Zo Zit Dat 4 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Goed idee! Kies hier het abonnement dat bij je past.