ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De Global Mercy is het grootst varende ziekenhuisschip ter wereld. Op dit schip werken honderden mensen die medische zorg en trainingen verzorgen in arme landen in Afrika. Maar er wonen niet alleen artsen en verpleegsters op dit schip, ook kappers, tandartsen, bakkers en kinderen wonen op dit schip. En een van die kinderen is Eloise!

Wonen op de Global Mercy

Wie kan nou zeggen dat hij of zij op het grootste ziekenhuisschip van de wereld woont? Eloise wel! Ze is negen jaar en woont sinds begin 2022 op dit gigantische schip. Samen met haar drie jongere broertjes en haar ouders woont ze op de negende verdieping. Ze is op het schip komen wonen omdat haar ouders vrijwilligerswerk doen op de Global Mercy. Je kunt je wel voorstellen dat haar leven er nu heel anders uitziet dan het leven van de meeste kinderen in Nederland.

Samen slapen

Haar huis is kleiner dan toen ze nog aan wal woonde. Maar hier zegt ze over: “Het is wel echt heel anders, maar je hebt niet echt een groter huis nodig.” Aan boord van het schip is namelijk een familielounge waar de familie tijd kan doorbrengen. Het is een grote ruimte waar veel speelgoed is voor de kinderen. Haar twee oudste broertjes slapen samen op een kamer. “Ik slaap met mijn jongste broertje op een kamer”, vertelt Eloise. In het filmpje hieronder neemt ze je mee naar haar slaapkamer.

Engelse school

Eloise zit in groep 6. Ze zit samen met groep 7 in een klaslokaal. In totaal heeft ze zeven klasgenootjes. Dat zijn er weinig hé? Haar klaslokaal is twee keer zo klein als vroeger. Alles wat ze op school leert en doet moet ze in het Engels doen. Knap hè? Gelukkig heeft ze het Engels al goed onder de knie. “Het is denk ik de beste Engelse les als je gewoon echt alleen maar Engels mag spreken.” Haar favoriete vak is arts, dit is tekenen en verven. In het filmpje hieronder laat ze haar school zien.

Speeltuin op het schip

Je vraagt je vast af wat Eloise allemaal op het schip doet als ze klaar is met school. “Ik ga heel vaak op dek elf spelen”. Dit is haar favoriete plek en in het filmpje hieronder neemt ze je graag mee naar deze plek. Op het dek is een speeltuin en speelruimte met allemaal karretjes waarmee ze kan spelen. Ze speelt ook graag met Nicoline haar beste vriendinnetje. “Ik ontmoette haar in het hotel, daar zijn we heel lang geweest voordat we op het schip konden.” Als het schip straks in Afrika is mag ze in haar vrijetijd ook van het schip af om Afrika te ontdekken.

Wat een verandering

Er is natuurlijk erg veel veranderd in het leven van Eloise. Maar ze vertelt dat ze eigenlijk niet zo veel meer terugdenkt aan vroeger. Haar leven is nu gewoon op een schip. Maar ze mist wel bepaalde dingen uit haar vorige huis. “Ik had vroeger een rode bank en een eigen bureautje en nu heb ik dat niet meer.” Er mogen geen huisdieren aan boord. De familie had een hamster en een hond. Daar moesten ze dus helaas afscheid van nemen.

Het schip nu en straks

Nu zijn er nog geen ziekenhuispatiënten aan boord van schip. Maar aan het eind van het jaar worden hier honderden patiënten geholpen. Eloise denk dat ze niet zo veel gaat merken als de patiënten er straks zijn. Het ziekenhuisgedeelte zit namelijk op dek drie en vier, ver onder haar huis. “Ik woon op dek negen en op dek drie en vier mag ik niet zo vaak komen.” Wel heeft ze voor ons een operatiekamer mogen filmen. Kijk hieronder maar eens!

Nog meer!

Wil je meer van het schip zien? Dat kan! Check dan onze laatste post op Instagram! Ook vind je hier nog meer nieuwe weetjes, dingen om te doen of quizjes.

Nieuwe editie

De nieuwe editie is vanaf nu in de winkel en online te krijgen. Je koopt hem hier! Wil je ook een abonnement op Zo Zit Dat, zodat jij altijd alle toffe weetjes weet? Kies hier het perfecte abonnement voor jou.

Foutje gezien? Laat het ons weten!