ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wil jij de zon eens van dichtbij zien? Bij sterrenwacht Sonnenborgh kan dat! Lees snel verder en maak kans op twee kaartjes voor dit bijzondere museum.

De zon van dichtbij

Sonnenborgh was in 1853 een wereldberoemde sterrenwacht. De ster die het meeste bestudeerd werd, was de zon: de grootste ster van ons zonnestelsel. Wetenschappers onderzochten hier uit welke stoffen de zon bestaat. Dit deden zij niet met het blote oog, maar met een zonnetelescoop. Dit is een heel groot apparaat waarmee je zelfs de kleinste details van de zon kunt spotten!

Overdag sterren kijken bij Sonnenborgh

Nu, meer dan 100 jaar later, is de sterrenwacht een museum geworden. De beroemde telescoop staat er nog steeds en is op zondagen op de zon gericht. Jij mag er doorheen kijken! Cool hè?! Bij helder weer kun je zelfs de zonnevlekken en gaswolken aan de rand van de zon zien. Zo komt het heelal voor even heel dichtbij.

Hoe kun je winnen?

Meedoen is simpel. Vul het antwoord op de prijsvraag in, laat je adresgegevens achter en je doet meteen mee. Vergeet niet je ouders om toestemming te vragen!

Marsmannetjes verzamelen!

Zo Zit Dat 5 staat helemaal in het teken van buitenaardse wezens. Je leest alles over aliens en niemand minder dan André Kuipers beantwoordt de vragen van lezers! Geheime boodschappen van ruimtewezens?! Je leest het allemaal in de nieuwste Zo Zit Dat.

Lekker sociaal!

Kun jij geen genoeg van Zo Zit Dat krijgen en wil je nog slimmer worden? Vergeet dan niet om onze Instagram in de gaten te houden voor nog meer bizarre weetjes, coole winacties en bijzondere nieuwtjes! Wist je dat we ook een TikTok-account hebben? Hier plaatsen we de tofste videos! Waar wacht je nog op? Ga snel naar @zozitdatnl op TikTok!

Foutje gezien? Laat het ons weten!