ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Het is klein, dun en groen en verandert waar je bijstaat… is het een alien? Nee! Maar wel een heel bijzonder figuurtje. Het is een kameleon en je vindt ‘m deze maand op de poster van Zo Zit Dat. Lees snel verder en ontdek meer over dit eigenaardige dier.

De kameleon is meester in verstoppertje

De kameleon is een klein reptiel dat in de bomen leeft. Hij heeft een rolstaart en een heel lange tong. En misschien wel het meest bijzonder: hij kan van kleur veranderen! Dat doet hij om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. De huid van dit dier bevat speciale cellen die gevuld zijn met pigment. Deze cellen worden door het zenuwstelsel en de hormonen van het beest naar een andere huidlaag gebracht. Hierdoor verandert hij van kleur. Slim hè?

Wist je dat…

o De kameleon kan zijn ogen apart van elkaar bewegen. Handig voor bij het jagen!
o De tong van een kameleon is razendsnel. In 0,07 seconden hebben ze hun prooi te pakken!
o De kameleon is niet doof, maar heeft geen oorgaten. Huh?! Het dier heeft een vliesje aan de zijkanten van zijn kop zitten. Deze gaan meetrillen bij geluid. Die trillingen voelt de kameleon.

Buitenaards beestje?!

Deze kameleon is niet de enige groenhuid die in Zo Zit Dat 5 voorkomt. Hij past mooi bij de aliens uit het nummer. Deze maand staat Zo Zit Dat namelijk bomvol met buitenaardse wezens. Je leest alles over aliens en niemand minder dan André Kuipers beantwoordt de vragen van lezers! Geheime boodschappen van ruimtewezens?! Je leest het allemaal in de nieuwste Zo Zit Dat!

De nieuwste Zo Zit Dat

De gloednieuwe Zo Zit Dat is vanaf nu in de winkel en online te krijgen. Je koopt Zo Zit Dat 3 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Goed idee! Kies hier het abonnement dat bij je past.

Foutje gezien? Laat het ons weten!