ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In Zo Zit Dat 4 maakte je kennis met de Japanse makaak, ook wel bekend als sneeuwaap. Deze aap leeft in de bergachtige gebieden van Japan. Hier is het in de winter heel koud en ligt er een berg sneeuw. Maar dat is geen enkel probleem voor dit dier! 

Sneeuwapen met sneeuwballen

In de winter kan het in de woonplaats van de Japanse makaak wel -23°C zijn, brrr! Het leefgebied van de makaak is dan helemaal bedekt met sneeuw. Maar dat maakt de aap niks uit. Hij vindt het namelijk geweldig om met sneeuwballen te spelen! De Japanse makaak wordt daarom ook wel sneeuwaap genoemd. Op de video hieronder zie je hoe hij sneeuwballen maakt!

 

Badderen

Om de vrieskou te kunnen overleven hebben Japanse makaken een slim ritueel. Ze maken namelijk gebruik van natuurlijke warmtebronnen om zich op te warmen. Deze onsens kunnen temperaturen van 40 tot 60°C bereiken. Waarom is het water zo warm?! Dat is heel simpel: Japan is een eiland waar veel vulkanen actief zijn. Rondom deze vulkanen is de aarde erg warm en zo ontstaan er dus hete baden waarin je heerlijk kunt relaxen!

Webcam met live beelden

Omdat iedereen zo fan is van deze leuke dieren, hebben ze een eigen webcam gekregen. Elke drie minuten laat deze webcam een nieuw beeld zien. Je ziet de aapjes lekker chillen in het water. Let wel op dat het tijdverschil met Japan zes uur is in de winter. Dat betekent dat het bij de aapjes zes uur later is dan hier! Check hier de webcam beelden.

Meer zien?

Benieuwd naar meer bijzondere dieren? Lees dan ook het artikel over de Hemelkijker met zijn doorzichtige brein! Of lees dit artikel over gekke, nieuwe diersoorten.

De nieuwste Zo Zit Dat

De gloednieuwe Zo Zit Dat is vanaf nu in de winkel en online te krijgen. Je koopt Zo Zit Dat 4 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Goed idee! Kies hier het abonnement dat bij je past.