ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Neem eens een kijkje in jouw badkamer. Hoeveel plastic verpakkingen zie je? Veel te veel! Daarom heeft Oceonics plasticvrije badkamerproducten ontwikkeld. Wil je hier een pakketje van winnen? Geef dan snel antwoord op de prijsvraag!

Plastic in de oceaan

Het duurt erg lang voordat plastic vergaat en helaas komt er ook veel plastic in de zeeën en oceanen terecht. Dit noemen we de plastic soep, misschien heb je daar al eens van gehoord. Benieuwd hoe lang het duurt voordat verschillende plastic producten worden afgebroken? Bekijk dan dit filmpje van Nu.nl.

Zoveel plastic?!

Onderzoekers schatten dat er tussen de 86 miljard en 239 miljard kilo plastic in de oceanen ligt. Een plastic boodschappentas van de supermarkt weegt ongeveer drie gram. Dat betekent dat er minstens 2.866.700.000.000 boodschappentasjes in de zee liggen. Met zoveel tasjes kunnen we Nederland 155 keer bedekken!

De producten van Oceonics

Met de badkamerproducten van Oceonics draag je niet bij aan de plastic soep. Ze zijn namelijk gemaakt zonder plastic! In het pakketje dat je kunt winnen zit het volgende.

Een Oceonics bamboe tandenborstel met Oceonics tandpasta tabletten, een Oceonics shampoo bar om je haren mee te wassen en tegen natte oksels krijg je ook nog een deodorant van The Lekker Company.

Hoe kan ik winnen?

Wil je meedoen? Geef antwoord op de volgende vraag, laat je adresgegevens achter en je doet meteen mee. Vergeet niet je ouders om toestemming te vragen!

Meer lezen?

Hoe zit het met de plastic verpakkingen van Zo Zit Dat? Lees hier hoe je de verpakking van je favoriete tijdschrift kunt recyclen zodat het niet in de zee terecht komt! Weten wat je nog meer kunt doen om het milieu te beschermen? In dit artikel lees je tips van Zo Zit Dat-lezers!

De nieuwste Zo Zit Dat

De gloednieuwe Zo Zit Dat is vanaf nu in de winkel en online te krijgen. Hij staat bomvol weetjes over het klimaat. Je koopt Zo Zit Dat 3 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Goed idee! Kies hier het abonnement dat bij je past.

Foutje gezien? Laat het ons weten!