ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je leest het goed: deze maand maak je bij Zo Zit Dat kans op een jungle in de tuin. In je eigen tuin ja! De Tuiny Forest van IVN Natuureducatie maakt jouw tuin een fijne plek voor insecten, dieren en natuurlijk jezelf.

De kleinste bossen van de wereld

In Zo Zit Dat 3 lees je alles over de kleinste bossen van de wereld: de Tiny Forest. Da’s een oerbos met het formaat van een tennisveld. Nog niet gelezen? Geeft niks, je kunt ’t verhaal ook hier luisteren. In het verhaal ontdek je ook dat de natuurherstellers van IVN Natuureducatie een nóg kleiner bos bedachten, dat je gewoon in de tuin kunt planten. Kun je het je voorstellen? Een jungle in de tuin? En nog vetter: je kunt dat nu winnen door mee te doen met de winactie.

Hoe win je een jungle in de tuin?

Om mee te kunnen doen heb je wel een plek nodig waarin je het bos kunt planten. Daarvoor heb je een stuk tuin nodig van zes vierkante meter. Vraag even aan je ouders of jullie tuin hier geschikt voor is en of je mee mag doen aan de winactie. Is dat het geval? Mazzelkont! Beantwoord nu de vraag hieronder en doe mee aan de winactie!

Word een natuurhersteller

De natuurherstellers van IVN Natuureducatie proberen zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen met het beschermen en herstellen van de natuur. Ze geven cursussen, komen naar klassen toe en zorgen er bijvoorbeeld voor dat elk Tiny Forest beheerd wordt door een basisschool of kinderopvang. Zo leren kinderen steeds meer over hoe je voor de natuur zorgt. Wil je meer weten over deze superinteressante organisatie? Neem een kijkje op hun website www.ivn.nl.

Nu te koop: het klimaatnummer van Zo Zit Dat

Deze maand staat Zo Zit Dat helemaal in het teken van het klimaat. Je ontdekt nieuwe technologische snufjes die de wereld een beetje mooier maken en je ziet hoe een minijungle de stad weer groen kan maken. Heb jij ‘m nog niet in huis? Scoor ‘m hier of neem een abonnement en mis nooit meer een Zo Zit Dat!

Foutje gezien? Laat het ons weten!