ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Er komt geen uitlaatgas uit je telefoon en je gebruikt geen papier om je foto’s op af te drukken. En toch is internetten niet helemaal milieuvriendelijk. Waarom eigenlijk niet? En hoe kun je ervoor zorgen dat je ’t wél milieuvriendelijk doet? Fred legt het je uit de Cyberwijzer van Zo Zit Dat 3!

Koelkast of telefoon: wat gebruikt meer stroom?

Zo’n gigantische koelkast die de hele dag door je eten koud houdt, die moet toch wel loeiveel energie gebruiken? Klopt, maar niet zoveel als je telefoon. Ja, kijk maar eens goed: dat kleine apparaatje is een echte energieslurper. Dat komt door alles wat je ermee doet. Al jouw foto’s, filmpjes, apps en andere bestanden moeten ergens worden opgeslagen en telkens als je wat zoekt bij een zoekmachine, gebruikt het internet veel stroom. Hoe je milieubewust kunt internetten en je telefoon gebruiken? Dat zie je hier. Enne… misschien heb je zelf ook nog wel wat ideeën!

Wat sla je op?

Jouw telefoon staat vast vol met gekke selfies of en filmpjes. Een filmpje waarin je een vette panna maakt is natuurlijk heel tof om te hebben. Maar grote kans dat jij nog vijf filmpjes hebt gemaakt waarin de panna niet lukte. Vaak gooien mensen die mislukte filmpjes niet weg en staan ze niks te doen op hun telefoon. Maar ondertussen kost het wel veel energie! Gooi mislukte foto’s en video’s dus direct weg, dat scheelt!

Milieubewust internetten? Tips van Fred én van jou

In de strip Cyberwijzer geeft Fred je supergoeie tips om milieuvriendelijker te internetten. Zo kun je het licht van je scherm minder fel aanzetten, je kunt je favoriete websites opslaan zodat je er niet steeds via Google naartoe hoeft en je kunt oude filmpjes en foto’s die wel zijn gelukt opslaan op een externe harde schijf. Heb je zelf nog meer goeie ideeën? Vul ze hieronder in!

Deze maand staat Zo Zit Dat helemaal in het teken van het klimaat. Je ontdekt nieuwe technologische snufjes die de wereld een beetje mooier maken en je ziet hoe een minijungle de stad weer groen kan maken. Heb jij ‘m nog niet in huis? Scoor ‘m hier of neem een abonnement en mis nooit meer een Zo Zit Dat!

Foutje gezien? Laat het ons weten!