ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij weleens getwijfeld om je boterhammen in een broodtrommel of in een plastic zakje te doen? Dit is nou een goed voorbeeld van een klimaatdilemma. Elke dag sta jij voor dit soort klimaatdilemma’s en je bent niet de enige. Geef hieronder je mening op een paar en vertel hoe jij de wereld zou willen redden van het klimaatprobleem!

Wat is nu eigenlijk het probleem?

Elke dag komen er heel veel verschillende soorten gassen terecht in de lucht. Denk maar eens aan de gassen uit een uitlaat van een auto, schoorsteen van een fabriek of een flinke koeienscheet. Deze gassen (ja, inclusief de koeienscheten!) worden ook wel broeikasgassen genoemd. Broeikasgassen houden de warmte van de zon vast.

Heet, heter, heetst

In de loop der jaren zijn er steeds meer fabrieken en auto’s gekomen. Je kunt je vast voorstellen dat er daarom ook veel meer broeikasgassen in de lucht komen. Al deze gassen houden samen nog meer warmte vast. Hierdoor warmt onze aarde op en ontstaan en er steeds meer problemen. Maar gelukkig rijden steeds meer mensen in een elektrische auto waarbij geen slechte gassen vrijkomen. Dit is een milieubewuste keuze. Hier lees je nog meer milieubewuste keuzes, die jij ook kunt maken.

Het ijs smelt

Het ijs op de wereld smelt. Denk bijvoorbeeld aan het ijs op een gletsjer of het ijs op antarctica. Door de stijgende temperatuur verandert het ijs in water. Dit water komt uiteindelijk terecht in rivieren, meren, zeeën en oceanen. Het water komt zo hoger te staan. In sommige delen van de wereld kan dit leiden tot overstromingen omdat bijvoorbeeld een rivier de hoeveelheid water niet aan kan. Het water treedt dan buiten zijn oevers. Het gevolg? Een overstroming! Natuurlijk is dit niet het enige milieuprobleem dat in de wereld speelt. In de nieuwste Zo Zit Dat lees je wat er nog meer aan de hand is.

Heb jij een goed idee om het milieu te redden? Vul het hierboven in! Binnenkort plaatsen we de beste ideeën op de website en de Instagram. Wie weet staat jouw idee er wel tussen.

Deze maand staat Zo Zit Dat helemaal in het teken van het klimaat. Je ontdekt nieuwe technologische snufjes die de wereld een beetje mooier maken en je ziet hoe een minijungle de stad weer groen kan maken. Heb jij ‘m nog niet in huis? Scoor ‘m hier of neem een abonnement en mis nooit meer een Zo Zit Dat!

Foutje gezien? Laat het ons weten!