ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Op de poster van deze maand zie je twee gigantische kangoeroes die met elkaar de strijd aan gaan. Of houden ze als twee liefdes handen vast? Enne… waarom lijkt het alsof die ene kangoeroe op een onzichtbare stoel zit? Lees snel verder en ontdek ’t!

Bokser met een Australisch paspoort

De Australische kangoeroe is een bijzondere verschijning. Bijna nergens anders op de wereld zijn deze joekels in het wild te vinden. Slechts enkele kangoeroesoorten wonen in de bossen van Nieuw Guinea. De rode reuzenkangoeroe is één van de sterkste dieren ter wereld en hij is niet bang om z’n boks-skills te gebruiken. Een schop of stoot van de vechtersbaas is zo krachtig dat ’t botten kan breken!

Hebben kangoeroes een derde been?!

Stoere mannetjes gaan de strijd met elkaar aan tijdens het paarseizoen. En dat doen zij soms met hun voetjes, eh… pootjes van de vloer! Hiervoor gebruikt het dier zijn dikke staart. De staart van een kangoeroe is supersterk, zelfs sterker dan alle vier zijn poten samen! Hij kan er dus gemakkelijk op staan, handig zo’n derde been! Ook bij andere bewegingen komt z’n staart goed van pas: om zijn evenwicht te bewaren, als extra springveer tijdens het bewegen en dus als steuntje tijdens het vechten. Kijk maar eens hoe de kangoeroe zijn staart gebruikt tijdens een knokpartij:

Een muur vol posters!

Vind je het leuk om meer te leren over de dieren op de Zo Zit Dat posters? Check dan elke maand even de website. Een paar weken geleden was het de beurt aan de vrolijke waterjuffer! Maak van jouw kamer een prachtplek met alle posters uit Zo Zit Dat. Elke vier weken vind je er weer één in een kersverse Zo Zit Dat!

 

Foutje gezien? Vertel het ons!