ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de film Captain Nova gaat piloot Nova terug in de tijd om de wereld te redden van de ondergang. Het tijdreizen heeft alleen een bijwerking, haar leeftijd reist ook terug en ze wordt weer een meisje van twaalf. Niemand neemt haar serieus, behalve de zeventien jarige Nas. Hoe het er achter de schermen van deze film aan toe ging? Nova (Kika) en Nas (Marouane) vertellen het!

Hoi, wie zijn jullie en kennen wij jullie al ergens van?

Kika: “Hoi! Ik ben Kika en in de film Captain Nova speel ik Nova. Ik ben 13 jaar. Ik heb nog niet in heel veel films gespeeld, maar jullie zouden mij kunnen kennen van mijn kleine rol in Huisvrouwen bestaan niet deel 2
Marouane: “Mijn naam is Marouane en in de film speel ik Nas. Ik ben 17 jaar. Ik heb al wat meer ervaring, want ik heb onder andere in de serie Mocro Maffia gespeeld.”

Hoe vonden jullie het om samen op avontuur te gaan in deze film?

Kika: “Supervet! We zijn heel Nederland afgereisd en op plekken geweest waar we normaal nooit zouden komen.”
Marouane: “In allemaal bossen en onder andere op een landingsbaan in Soesterberg.”

Lijken Nova en Nas een beetje op jullie?

Kika: “Aan de ene kant wel, want ik ben, net als Nova, niet echt een meisje meisje. Ik hou van voetbal en ik ben veel buiten in de natuur. Maar Nova is soms ook heel bot en gericht op haar missie, dat ben ik dan weer niet. Dit vond ik dus af en toe wel lastig.”
Marouane: “Ik hou net als Nas van quads en auto’s, maar hij draagt kleding die ik nooit zou dragen. En zijn gedrag is ook anders. Dat was dus wel even aanpassen.”

De film is soms best serieus, was dat ook de sfeer op de set?

Kika: “Nee, ik had ook wel echt een paar lachmomenten. Bijvoorbeeld toen Nas de auto niet aan de praat kreeg. De camera stond toen precies op mij gericht dus ik móést mijn lach inhouden.”
Marouane: “Ik versprak me ook heel vaak. Dan zei ik weer iets geks  en dan lag iedereen in een deuk.”

Wat is jullie favoriete scène?

Kika: “Dat was op de missie naar de Noordpool. We moesten daar de aarde redden van een enorme ramp en daarbij moesten wij onze vijand uitschakelen met pistolen.”

Huh met echte pistolen? En op de Noordpool?!

Kika: “Nee, helaas niet echt op de Noordpool haha! Dit werd allemaal met greenscreens gedaan (groene doeken waar later door de computer beelden op worden geplakt, red.). En door de dikke winterkleding leek het net echt. De pistolen waren ook nep. We moesten er bewegingen bij maken waardoor het net leek alsof we schoten. Ook dit liet de computer uiteindelijk veel echter lijken.”

En wat was jouw favoriete scène Marouane?

Marouane: “Dat was in de bunker op het vliegveld. Ik mocht die dag ook heel veel doen. Ik moest namelijk Nova redden. We reisden in de film met de shuttle van Nova naar de Noordpool. Het was een dag vol actie tussen de greenscreens. Het leek wel of we in een Amerikaanse actiefilm zaten!”

En de vliegende robot, hoe werkte die precies?

Kika: “Die zat een groot deel van de tijd op mijn schouder en kon niet echt vliegen en praten. Hij was ook niet zo spannend als hij er in de film uitziet. In het echt was het een soort groen bolletje met oogjes die konden bewegen. Hij werd met een stok omhoog gehouden. Zo leek het in de film alsof hij echt vloog. Iemand achter de camera had de tekst van de robot, zodat we tegen hem konden praten.”

De film had heel veel met het klimaatprobleem te maken, zijn jullie hier zelf ook veel mee bezig?

Marouane: “Ik probeer het wel, maar het is toch best lastig. Alleen als iedereen meewerkt kunnen we de wereld redden. Met deze film besteden we er veel aandacht aan en zo draag ik mijn steentje bij.”
Kika: “Ik heb hetzelfde, ik vind dit een mooie manier om te laten zien hoe slecht het met de wereld gaat.”

Wat hopen jullie dat de kijkers onthouden na het kijken van Captain Nova?

Marouane: “Ik hoop dat de boodschap van de film goed overkomt en blijft hangen. Namelijk dat de wereld er echt aangaat als we niks doen.”
Kika: “Ja daar sluit ik mij ook bij aan. We moeten echt iets doen!”
Marouane: “Oh ja, en ze mogen ons natuurlijk ook niet vergeten 😉”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de film Captain Nova? Kijk nu de trailer!

Foutje gezien? Laat het ons weten!