ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Elk jaar worden er honderden nieuwe levende diersoorten ontdekt. Zo zijn er dit jaar al 105 bijzondere dieren gevonden: waaronder spinnen, kikkers en vleermuizen. Check hier de meest bijzondere!

Zombiekikkers?!

Toen een Duits onderzoeksteam plots een vreemd geluid onder de grond hoorde, begonnen zij meteen te graven. Op handen en knieën wroetten ze door de natte aarde totdat er plots een klein, oranje kikkertje tevoorschijn kwam. Het bijzondere diertje was nog nooit eerder gezien en de onderzoekers mochten een naam bedenken. Het werd de Synapturanus zombie of ‘zombiekikker’. Huh? Zag het beestje eruit als een zombie dan? Nope! De naam zombie komt van het uiterlijk van de onderzoekers. Nadat zij met blote handen in de aarde hadden gegraven, zagen ze eruit als hongerige zombies!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Credit: Antoine Fouquet, Senckenberg/Hölting

De milieuactivist onder de spinachtigen

Bijna iedereen kent Greta Thunberg. Met haar bekendheid kreeg ze veel dingen voor elkaar, maar nu heeft ze iets wat nog maar weinig beroemdheden is gelukt. Er is namelijk een hele nieuwe spinnensoort naar de jonge milieuactiviste vernoemd. De ‘Thunberga’ spinnensoort bestaat uit vijf verschillende jachtkrabspinnen, waaronder de Thunberga Greta spin. De grote kruipers leven, voor zover bekend is, alleen op Madagaskar. De ontdekker van de Thunberga Greta spin heeft al 400 nieuwe dieren ontdekt, waaronder de Heteropoda davidbowie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Credit: Rémy Eudeline, Lyon

Piepkleine camouflage-expert

Deze kameleon lijkt bijna nep! Maar toch bestaat de 22 millimeter grote ‘Brookesia nana’ echt en is hij te vinden op Madagaskar. Je vraagt je misschien af: hoe kan dit kleine diertje ooit zijn gevonden? Het onderzoeksteam dat het beestje spotte is gewoon extreem goed in speuren! Het piepkleine beestje is het kleinste reptiel ooit gevonden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Gevleugelde orang-oetan?

De meest recent ontdekte ‘oranje-vacht vleermuis’ lijkt wel op een orang-oetan met vleugels! Het diertje onderscheidt zich van andere vleermuissoorten door zijn lange, oranje vacht. Je zou denken dat deze opvallende vleermuis al veel eerder gespot zou zijn, maar net zoals de meeste vleermuizen houdt ook dit dier van zijn privacy.

Credit: Bat conservation international

Foutje gezien? Vertel het ons!