ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tot de dag van vandaag zijn er al 1,5 miljoen diersoorten ontdekt. Dat klinkt als een heleboel, maar nog steeds worden er elk jaar honderden nieuwe soorten ontdekt. Dit jaar vonden wetenschappers deze bijzondere rode kwal. Het beestje heeft alleen nog geen naam, lees snel verder en geef ’m zelf een passende naam!

Vreemde vogelkwal

Kwallen bestaan in een heleboel vormen en maten, zo las jij vorige maand over de gele haarkwal en zijn meterslange tentakels. Onderzoekers hebben een nieuwe kwal gevonden en deze is niet geel maar rood! Enne… het vreemde is, dit beestje heeft helemaal geen tentakels. De kwal werd richting de Amerikaanse kust gevonden, op een diepte van 700 meter onder de zeespiegel, dat zijn ongeveer 10 baantjes heen en terug zwemmen in een groot zwembad en dat dus helemaal naar beneden! Maar dit was het zeker waard om het filmpje hieronder te kunnen maken.

Geef de rode kwal een naam!

De kwal op bladzijde 12 van Zo Zit Dat nummer 13 heeft nog geen naam gekregen. Weet jij een passende naam voor dit dier? Vul ‘m hieronder in!

Spongebob en Patrick

Tijdens de diepzeeduik werd niet alleen de rode kwal ontdekt, ook ander soorten kwallen die langs de kust van Amerika rondzwemmen konden niet worden geïdentificeerd. Vlakbij al deze bijzondere kwallen kwamen de onderzoekers nog iets geks tegen: een zeespons en een zeester die samen op de bodem van de zee zaten. Een levensechte Spongebob en Patrick! Wil jij nog meer weten over kwallen? Lees dan 6x kwallenfeitjes die jij nog niet wist!

Jouw mening over Zo Zit Dat

Blader jij elke maand het eerst door naar de strip? Ben je de grootste Doordenker-fan? Of kun juist niet wachten of Joost jouw vraag heeft beantwoord in ‘Joost mag het weten’? Wij willen van jou horen! Geef je mening over jouw favoriete en minst favoriete rubrieken in Zo Zit Dat. Zo wordt jouw favoriete blad nóg een tikkie leuker!

Foutje gezien? Vertel het ons!