ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Misschien heb jij het zelf ook al ontdekt: in de nieuwste Zo Zit Dat staat een foutje. Oeps! Gelukkig werden we erop gewezen door een oplettende lezer. Op bladzijde 22-23 staat een toffe uitleg over ‘het leven op Mars’. Maar de illustraties van ‘de lucht op aarde en op Mars’ staan omgekeerd! Hieronder een kleine uitleg om de verwarring uit, uh… de lucht te halen. 

Frisse neus

Dat er genoeg zuurstof op aarde is om te overleven is wel duidelijk! Maar toch valt de hoeveelheid tegen: de aarde bestaat maar voor 21 procent uit zuurstof, dit is dus eigenlijk helemaal niet zo veel! Genoeg reden om zuinig te zijn met onze zuurstof uitstotende bomen. Op Mars zit dit wel een beetje anders: een frisse neus halen kan hier niet. De planeet bestaat maar voor 0.13% uit zuurstof dus je hebt hier zeker een ruimtepak nodig om een ommetje te maken. De atmosfeer rond de planeet bestaat voor 95 procent uit koolstofdioxide, in zulke hoge hoeveelheden is dit dodelijk voor de mens.

Leven op Mars

Op bladzijde 22 en 23 van Zo Zit Dat nummer 12 staan alle voorwaarden waar jij rekening mee moet houden bij een enkel reisje naar de rode planeet. Vegetarisch eten, je eigen plas filteren en grote stofwolken. Vul hieronder in of jij mee zou gaan naar deze bijzondere planeet:

Zo Zit Dat 12

De nieuwste Zo Zit Dat ligt in de winkel en staat zoals altijd bomvol met bijzondere weetjes, hihihilarische strips en de indrukwekkendste dieren. Met Zo Zit Dat blijf je altijd op de hoogte van de meest bizarre nieuwsfeitjes en -weetjes in de vaste rubriek Ongelooflijk en in Joost mag het weten worden al je vragen beantwoord. Want wat zou het antwoord zijn op de vraag: hoe is elektriciteit uitgevonden? Genoeg redenen om Zo Zit Dat in huis te halen. Waar wacht je nog op!

Foutje gezien? Vertel het ons!