ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de nieuwste Zo Zit Dat lees jij alles over de aliens die bij ons op aarde rondzwemmen. De blobvis, de gele haarkwal, en de sarcastic fringehead. Bijzondere beesten, met nog gekkere namen! Heb jij een betere naam voor deze vreemde wezens? Lees dan snel verder en vul ’m in!

Alien onder water

Op de foto boven dit artikel, ziet de sarcastic fringehead er nog niet zo heel bijzonder uit. Maar als hij zijn bek opendoet, dan wordt het een wel heel vreemde vogel ehm… vis.  Dit beestje moet je in actie zien! Aliens in spannende films lijken wel een stel puppy’s vergeleken bij deze griezel. Kijk in dit filmpje hoe hij zijn kaak openklapt en z’n vijand te grazen neemt.

aliens sarcastic fringehead

Sarcastisch is zijn tweedeeerste naam

De naam Sarcastic fringehead heeft geen officiële Nederlandse vertaling, maar betekent letterlijk vertaald ‘sarcastische rafelrandkop’. Het diertje heeft deze naam te danken aan zijn kop, die een stuk groter is dan zijn lijf. Maar dit legt nog niet uit waarom dit beest sarcastisch wordt genoemd. Eén ding is zeker: het komt niet door zijn droge humor. Als je in het Nederlands zegt dat iemand sarcastisch is, bedoel je dat hij of zij een opmerking maakt die een beetje spottend bedoeld is. Maar oorspronkelijk heeft dit woord een andere betekenis. De benaming is ontstaan uit het Griekse woord sarkasmós, dat bijten betekent. Nu snap je waarom dit beestje de naam heeft gekregen. Hij bijt flink van zich af!

Wat vind jij?

De namen van de onderwaterwezens uit Zo Zit Dat 12 zijn net zo vreemd als de beesten zelf. Weet jij een betere naam voor deze aliens? Vul ’m hier in!

Neem een abonnement

In de nieuwste Zo Zit Dat lees je alles over de ruimte! Lees hoe jij een astronaut kunt worden, test je kennis in waar of niet waar? en doe de ruimte-afvalquiz. Ook tof: in de Doordenker maak je kans op het boek ‘Rekenen voor je leven’! Je koopt Zo Zit dat via Lossebladen.nl. Ben je een echte Zo Zit Dat-fan? Hoog tijd om een abonnement af te sluiten! Zo mis jij nooit meer een Zo Zit Dat!

Foutje gezien? Vertel het ons!