ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In Zo Zit Dat 11 las je over Neil Harbisson. Hij is kleurenblind. Om toch van kleuren te kunnen genieten heeft hij een antenne in zijn lichaam gebouwd die kleuren omzet in geluid. Zo kan Neil kleuren horen. En hij kan nóg meer vette trucjes met de bijzondere antenne op zijn hoofd. Lees snel verder!

Mens/robot

Doordat Neil Harbisson een antenne heeft ingebouwd in zijn lichaam, is hij een samenstelling van mens en robot. Dit noem je een cyborg. Neil was de allereerste cyborg ter wereld en daarvoor kreeg hij een eervolle vermelding in het Guinness book of World Records. Inmiddels zijn er meer mensen die technische snufjes in hun lichaam geïmplanteerd hebben, maar de eerste was Neil!   

Van kleur naar geluid

Met zijn antenne doet Neil de meest bijzondere dingen. Omdat hij voor elke kleur een bepaald geluid heeft, kan hij alle kleuren die hij om zich heen ziet vertalen in geluid. Dit deed hij ook door te kijken naar mensen. Hij heeft van een aantal bekende mensen, waaronder Harry Potter (Daniel Radcliffe), een geluid gemaakt door naar hen te kijken. Benieuwd hoe dat klinkt? Check het filmpje hieronder!

Hoe klinkt Harry Potter?

Hoe klinkt Harry Potter?

Van geluid naar kleur

En nu andersom! Niet van kleur naar geluid, maar van geluid naar kleur. Door goed te luisteren naar geluid, weet Neil precies welke klank bij welke kleur hoort. Hij voegt deze kleuren allemaal samen tot een mooi kunstwerk. Kijk maar naar het voorbeeld hieronder! Dit is een kunstwerk van het lied ‘Baby’ van Justin Bieber.

Het liedje ‘baby’ van Justin Bieber in kleur

Meer zien?

Wil je meer van dit soort technische snufjes zien? Lees het artikel ‘Augmented reality: wat is dat?!’. Of doe je toch liever iets actiefs? Lees dan het artikel ‘Stopmotion van een pro’ en maak je eigen stopmotion video. Heb je al gezien dat we elke maand te gekke winacties hebben? Check onze website en doe mee! 

De nieuwste Zo Zit Dat

De gloednieuwe Zo Zit Dat is vanaf vandaag in de winkel en online te krijgen. Je koopt Zo Zit Dat 11 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Neem dan hier een abonnement.

Foutje gezien? Laat het ons weten!

(Foto’s: Neil Harbisson & impossiblebodies.nl)