ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de ‘Ongelooflijk maar waar!’ op bladzijde 12 van Zo Zit Dat 11 zag hij er niet heel groot uit, maar deze joekel is echt groot! Deze megakat loert naar alle voorbijgangers op een druk kruispunt in Japan. Wat doet hij daar? Enne… wat als hij naar beneden valt?

Het gigadier in actie

Heb je in Zo Zit Dat 11 de 3D-megakat gespot? Dan ben jij vast héél benieuwd hoe het beest beweegt. Klik op het filmpje hieronder en je ziet de kat in actie. Het lijkt haast alsof hij zo naar beneden kan springen! De kat is elke dag te zien en begroet de voorbijgangers, totdat hij weer even een dutje gaat doen. Zou jij naar boven durven om het dier een schoteltje melk te geven?

3D kat video

Steeds echter met 3D

De kat uit het filmpje is natuurlijk niet echt, maar gemaakt als 3D-animatie. Met speciale programma’s op de computer kunnen designers 2D-beelden vorm geven. Dit doen zij door ‘dimensies’ toe te voegen aan het platte beeld. De kat krijgt een ronde snuit en uitstekende oortjes, zo lijkt hij net echt! Er kan steeds meer met deze coole technologie en vooral heel veel leuke dingen! De bijzondere kat van het filmpje is hier ook een voorbeeld van, hij is gemaakt om voorbijgangers een vrolijke begroeting te geven en een foto moment te geven.

Een tijdje terug las je in Zo Zit Dat 7 alles over 3D-straattekeningen, -kunstwerken en -printers. Zo kan een 3D-printer huizen en zelfs kleine bruggen bouwen. Wist jij dat de langste, geprinte fietsbrug in Nederland staat? Zelf kun jij natuurlijk ook experimenteren met 3D-kunst, Ken je deze truc nog? Daarmee teken je jouw eigen hand in 3D!

Zo Zit Dat 11

Daar is hij weer, de nieuwste Zo Zit Dat! Heb jij hem al gelezen? Deze maand ontdek jij alles over dieren die opvallend veel weg hebben van… Pokémon? Vergeet niet verder te lezen want Joost geeft weer antwoord op de meest opvallende vragen van kinderen. Ook maak jij kans op de tofste prijzen. En herken je alle bekende YouTubers in de ‘YouTubers-Quiz’ op bladzijde 36?

Volg ons op Instagram

Krijg jij ook geen genoeg van de vreemdste weetjes, te gekke winacties en de oneindig interessante wereld van de dieren? Volg dan @tijdschriftzozitdat en kijk onder andere elke vrijdag naar de ‘Verboden te vervelen’-story, met leuke tips om je in het weekend niet te hoeven vervelen! Enne… hou onze pagina goed in de gaten, want ook hier komen de coolste winacties voorbij.

Foutje gezien? Vertel het ons!