ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de Zo Zit Dat 11 las je al wat bijzondere feitjes over de dikdik: waar ze leven, waar de naam vandaan komt en wat ze eten. Je las in de Zo Zit Dat ook dat zij gekke geluiden maken, wanneer ze worden aangevallen. Ben je benieuwd hoe dat geluid klinkt? Lees dan vooral verder! 

Gewild in het wild

Het is maar goed ook dat ze geluiden kunnen maken, want de dikdiks zijn erg gewild; als snack voor onder andere cheeta’s en luipaarden, maar ook bij mensen. Als dikdiks in gevaar zijn, maken zij gebruik van hun geluid en verstoppen zij zich. Helaas zijn mensen hun vaak te slim af, zij zijn daarom ook hun grootste vijand. Zij jagen op dikdiks voor hun vacht. Ze gebruiken deze vacht dan bijvoorbeeld voor handschoenen. Echt niet eerlijk, want uit één diertje halen ze slechts één handschoen. Het overige materiaal wordt gebruikt voor sieraden. 

Waar leven ze?

De dikdiks leven in Afrika in de gebieden: Tanzania & Kenya en Namibië & Angola. Dit is natuurlijk een beetje ver, maar gelukkig kun je ze ook in Nederland, in de diergaarde Blijdorp bekijken. Ben je al nieuwsgierig naar het geluid wat ze maken? In de onderstaande video zie je hoe een dikdik zijn alarm gebruikt bij het zien van een luipaard.

Geluid van een Dikdik

Geluid van een Dikdik

Meer zien? 

Ben jij dol op de gekste dierenweetjes?  Lees dan ook het artikel over de lachende leeuw! Wil je meer vreemde wezens zien? Lees dan over de rare gewoontes van de heremietkreeft. Genoeg te lezen op zozitdat.nl!

De nieuwste Zo Zit Dat

De gloednieuwe Zo Zit Dat is vanaf vandaag in de winkel en online te krijgen. Je koopt Zo Zit Dat 11 hier! Wil je liever een abonnement op Zo Zit Dat, zodat je nooit meer iets hoeft te missen? Goed idee! Kies hier het abonnement dat bij je past.

Foutje gezien? Laat het ons weten!