ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Ben jij gek van wilde dieren? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij de ‘Comedy wildlife photography awards’. Elk jaar kunnen fotografen (maar ook kinderen!) foto’s insturen van dieren die iets grappigs of geks doen. Enne… lees onderaan het artikel hoe jij zelf ook mee kunt doen! 

Iedereen mag meedoen

Fotografen van over de hele wereld doen mee met de grappigste fotowedstrijd van het jaar. Dankzij hun perfecte timing, een slimme hoek of een goed gespotte situatie leggen ze wilde dieren op een hilarische manier vast. Ook belangrijk: hun fotobijschrift! Die maakt het plaatje helemaal af. Er zijn verschillende categorieën waarin ze hun plaatje kunnen opsturen. Denk aan ‘Op het land’, ‘In de lucht’ en ‘Onderwater’, maar ook ‘The Amazing internet categorie’ – waarbij je vier gekke beelden instuurt die bij elkaar passen en ‘De videoclip’. Voor kinderen tot zestien jaar is er een speciale regel. Zij kunnen binnen de verschillende categorieën hun eigen prijs winnen.

Nadat er voor elke categorie een winnaar is gekozen, wordt uit die foto’s de allerleukste gepikt. Dat is de echte grote winnaar van de wedstrijd. Wat je wint? Lees snel verder!

Maar eerst: de eisen

Voor het kiezen van de winnaar is er een professionele jury. Zij kijken of de foto technisch het mooiste is, of het de grappigste inhoud heeft én of het de gekste fotobijschrift heeft. Als je dacht: ik Photoshop gewoon iets grappigs in elkaar, dan heb je het mis. Want photoshoppen is ten strengste verboden bij deze wedstrijd. Daarnaast maak je ook geen schijn van kans als je huisdieren als fotomodel gebruiken. Het heet niet voor niks de Comedy wildlife photography awards. Wildlife betekent: dieren in het wild!

Comedy wildlife photography awards: de prijs

Wanneer je een categorie wint, krijg je een mooi certificaat. Maar de winnaar van de hele wedstrijd boft pas echt. Zijn of haar foto gaat de hele wereld over. Ook ontvangt de winnaar een trofee en wint-ie een week safari in Kenya! Vorig jaar was de winnaar Mark Fitzpatrick. Hij had deze foto ingestuurd, met als bijschrift: Terry the Turtle flipping the bird (Terry de schildpad die zijn middelvinger opsteekt). Komt hij je bekend voor? Dat klopt! Deze foto kreeg je als poster in Zo Zit Dat 1. Zie je? Hij gaat de hele wereld over!

Winnaar Comedy Wildlife Photography Awards 2020

Finalisten van dit jaar

Ook dit jaar zijn er weer hilarische foto’s ingestuurd. De finalisten van de Comedy wildlife Photography awards zijn al bekend en de winnaars worden 22 oktober bekend gemaakt. Welke foto is jouw favoriet? Laat het weten! 

Doe mee!

Vind jij het ook leuk om dieren te fotograferen en wil je meedoen aan deze wedstrijd? Dat kan! Op de website Comedywildlifephoto.com lees je wat je allemaal moet doen (let op, wel in het Engels dus misschien wil je het samen met je ouders doorlezen). Eerst even inspiratie opdoen? Check de instagrampagina @comedywildlifephoto en ga op pad!

Foutje gezien? Laat het ons weten!

(Foto’s: Comedy Wildlife Photography Awards)