ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Ongelofelijk maar waar! Op bladzijde twaalf van Zo Zit Dat 9 heb jij vast al gelezen over de succesvolle geboorte van de titicaca-kikkervisjes in DierenPark Amersfoort. Dit verhaal heeft een staartje, eh… pootjes gekregen! Het DierenPark heeft goed nieuws: de titicaca-kikkervisjes groeien hard en bij één van de kikkervisjes zijn pootjes gespot. Wil jij tickets winnen om dit bijzondere diertje te ontmoeten? Lees dan snel verder!

Kikkerfeest

De kikkervisjes zijn twee maanden geleden uit het ei gekropen en zijn begonnen aan hun metamorfose tot kikker. De achterpootjes van de kikkervisjes groeien snel, inclusief zwemvliesjes. De voorpoten van de dieren groeien net zo snel, maar deze zijn nog niet te zien. Hmm… hoe kan dat dan? De titicacakikker heeft een speciale ‘kieuwkamer’ waarin de voorpootjes groeien, wanneer ze volgroeid zijn breken de pootjes door de kieuwopening heen. De jonge kikkervisjes eten rode muggenlarven en algen, maar als ze groter groeien komen er ook regenwormen op het menu!

DierenPark Amersfoort titicacakikkervisje

Het DierenPark heeft acht volgroeide kikkers en vijf kikkervisjes in het verblijf

Het Titicacameer

De titicacakikker heeft zijn naam te danken aan zijn oorspronkelijke woonplaats, het Titicacameer in Zuid-Amerika. Het meer en zijn omgeving zijn de afgelopen jaren ernstig vervuild, waardoor het moeilijk is voor de kikkers om te overleven. De bijzondere kikker dreigt uit te sterven! Op dit moment is het is niet zeker hoeveel van de dieren nog in het wild leven. Voor de zekerheid zijn er in 2017 een aantal kikkers uit het meer gehaald en ondergebracht in DierenPark Amersfoort. Zo konden er in Amersfoort nieuwe titicaca-kikkers gekweekt worden. Enne… dat lijkt nu dus te lukken!

Kijk maar eens naar dit mooie filmpje van het kikkerverblijf.

DierenPark Amersfoort video titicacakikkers

Ik wil winnen

Wil jij de titicacakikker en een heleboel andere bijzondere dieren bezoeken? Dat kan! Je maakt nu kans op 4 tickets (2x volwassenen + 2x kinderen) voor een spannend dagje in DierenPark Amersfoort. Geef antwoord op de onderstaande vraag en laat je gegevens achter. Doe vóór 21 september mee en misschien sta jij binnenkort oog in oog met dit zeldzame beestje!

Zo Zit Dat 10

In Zo Zit Dat 9 las je over de titicacakikker en een heleboel andere bijzondere beestjes. Nog geen genoeg van al die leuke dierenweetjes, hilarische stripverhalen en hersen-krakende quizzen? Dat komt goed uit, want Zo Zit Dat 10 staat er bomvol mee! De nieuwste Zo Zit Dat ligt nu in de winkels, dus wees er snel bij!

Foutje gezien? Vertel het ons!