ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Aan een huisje komen is voor een heremietkreeft echt niet makkelijk. Een goede schelp ligt niet altijd voor het oprapen en er wordt hevig om gestreden. Maar soms gaat het er best vriendelijk aan toe. Tijdens een soort stoelendans vindt er een megahuizenruil plaats. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Lees snel verder!

Achteraan aansluiten!

Nadat er een nieuwe schelp op het strand aanspoelt komt de heremietkreeft tevoorschijn gekropen. Deze luxe villa lijkt hem wel wat! Maar, dikke pech, het huisje past niet! Vanaf dit moment gaat hij de strijd met de andere kreeften aan. Wie is het sterkst, maar vooral, wie is het grootst?! Daarna gebeurt er iets heel geks. Elke heremietkreeft klampt zich vast aan het huisje van hun nét iets grotere buurman. De grootste voorop en de kleinste achteraan. Hierdoor vormen de kreeften een nette rij. Tot het moment dat er een heremietkreeft aansluit die groot genoeg is voor het nieuwste huis in de buurt.

Heremietkreeftenverhuizing

De grootste heremietkreeft inspecteert het nieuwe huisje, is het stevig genoeg? Zitten er geen gaatjes in? Nee hoor, dit huisje is perfect! De kreeft betrekt zijn nieuwe stulpje eh… schelpje. Hierdoor laat hij een nét iets kleinere schelp alleen achter. Of nou ja, alleen, weet je nog die rij met kreeften die zich aan elkaars nét iets grotere huisjes vastklampten? Die komen nu als een kettingreactie in beweging. Elke kreeft kruipt snel in de schelp die voor hem in de rij wordt verlaten. Hierdoor is geen enkel huisje lang leeg en kan bijna elke kreeft een iets groter huis betrekken. Prima ruildeal dus!

Dat wil ik zien

De Engelse televisiezender BBC1 heeft een prachtig filmpje van deze heremietkreeftenverhuizing gemaakt. Je vindt de video via de link hieronder. Enne… vergeet de ondertitels niet aan te zetten, dan snap je wat er gezegd wordt, ook als je nog niet zo goed Engels verstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder kijken

Wil je meer toffe video’s zien? Kijk op Zozitdat.nl/filmpjes

Foutje gezien? Laat het ons weten!