ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Niet waar: het zwembad in Chili is twee keer zo lang, namelijk 1013 meter!

Je leest het goed, het San Alfonso del mar-bad in Chili is langer dan een kilometer. Daarmee is het ’t allergrootste zwembad ter wereld en heeft het een wereldrecord op zijn naam staan. De Eiffeltoren past er zelfs wel vier keer in. Dat is gigantisch!

Zout water zwembad

In het zwembad kan 250 miljoen liter water. En dat is niet het water wat jij normaal gesproken in het zwembad tegenkomt. Sterker nog: het water is zout. Hoe dat komt? Het water in het gigantische bad komt uit de Stille Oceaan. Het wordt gefilterd en behandeld zodat het de bekende blauwe zwembadkleur krijgt. Tijdens het zwemmen kun je dus je mond maar beter dicht houden.

Verrassing: zwemmen is verboden!

Het allergekste weetje over dit zwembad? Je mag er niet in zwemmen! Dat is misschien maar goed ook, want doordat het bad supergroot en onverwarmd is, is het water ijskoud! Wat je er wel mag doen? Bootje varen, en dat is dan weer superchill. Ook mag je er verschillende watersporten beoefenen. Gelukkig zijn er binnen het bad ook nog kleine zwembaden te vinden. Daarin mag wel gezwommen en gedoken worden. Met een diepte van 3.5 meter is dat best een flinke duik.

Geen pottenkijkers aub

Het klinkt supertof en eerlijk is eerlijk: zo’n megagroot bad ziet er ook wel heel spectaculair uit. Maar denk maar niet dat je er zomaar even naar op vakantie kunt gaat. Het San Alfonso del mar-bad is namelijk alleen maar bedoeld voor de bewoners. Tenzij je genoeg geld hebt voor een appartementje zit een duik er dus niet in. Wil je toch even gluren? Dat kan in deze video!

Nog meer te gekke weetjes? Klik hier of koop de nieuwste Zo Zit Dat nu in de winkel!