ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

We kennen allemaal het spel Among Us, een spannende online game. Maar wist je al dat je dit ook in real life kunt spelen? Ja, écht! Er zijn allemaal tips en voorbeelden, lees gauw verder.

Among us

In het real life spel, moet je net als online, taken doen en de imposter proberen te ontmaskeren. Als imposter moet jij proberen alle crewmates om te leggen, zonder dat iemand het ziet. En dat is in een echt spel misschien nog wel moeilijker dan in de online game! 

Reuze veel voorbeelden

Begin niet zomaar aan het spel, maar kijk eerst een voorbeeld, zoals deze YouTube video:

Hieruit kan jij al veel tips en tricks halen om het spel zo goed mogelijk te spelen!

Stappen volgen

Voordat je kunt beginnen is het belangrijk dat je alles klaarzet wat je nodig hebt. Bedenk wat voor soort taken er zijn en leg de dingen die je daarbij kunt gebruiken klaar, zodat de crewmates de taken ook echt kunnen voltooien. Ook moet je briefjes maken met de woorden crewmates en imposter, je mag zelf kiezen hoeveel imposters er zijn in het spel! Iedereen krijgt een briefje en zorgt ervoor dat de anderen die niet zien! Om een emergency meeting op te roepen, gebruik je een toeter. Helemaal klaar voor de start? Actie!

Tips

Als crewmate is het belangrijk dat jij mee gaat met de groep en laat zien dat je ook echt de taken uitvoert! Let goed op anderen en los sabotages op. Als imposter moet je proberen niet verdacht over te komen. Zorg er daarom voor dat je de ‘taken’ doet, maar dan nep. En let erop dat je altijd een smoes hebt als iemand jou verdenkt.

Meer weten over hoe je de imposter het snelst ontmaskert? Je leest het in Zo Zit Dat 2 van 2021.

Wist je dat er mensen gamend rijk kunnen worden? Lees het hier!