ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de nieuwe Zo Zit Dat zit een te gekke poster van een heel leuk aapje met een dikke winterjas. Waarom deze sneeuwaap zijn warme vacht hard nodig heeft? Dat lees je hier!

Sneeuwaap

Het aapje op de poster is een Japanse makaak. Hij heeft de bijnaam Japanse sneeuwaap en dat is niet voor niks. Een groot gedeelte van het jaar is hun woonplaats in Japan bedekt met sneeuw. En weet je wat een van de favoriete spelletjes van de apen is? Sneeuwballen gooien!

Relaxende aapjes

Een andere hobby van de beesten is badderen. Huh?! Ja echt! In de winter kruipen de aapjes het liefst urenlang in een warmwaterbron. Daar ontspannen ze en warmen ze lekker op. Die baddersessies zijn toevallig ontstaan. Toen er op een dag een aapje in een warmwaterbron viel, ontdekte ze hoe fijn het was! De rest van de groep zag het ook wel zitten en dook haar achterna. Sindsdien doen de beesten niet anders. Grappig!

Webcam met live beelden

Omdat iedereen deze leuke dieren zo speciaal vindt hebben ze een eigen webcam gekregen. Elke drie minuten laat deze webcam een nieuw beeld zien. Je ziet de aapjes lekker relaxen in het water. Let wel op dat het tijdverschil met Japan zes uur is in de winter. Dat betekent dat het bij de aapjes zes uur later is dan hier! Dus kijk lekker vroeg in de ochtend, dan is het daar middag, en dan zijn de aapjes nog actief. Als je laat gaat kijken liggen ze alweer lekker te slapen. Check hier de webcam beelden: Webcam Jigokudani Monkey Park.

Onsen

Hoe komt dat water nou zo warm? Japan is een eiland waar veel vulkanen actief zijn. Door deze vulkanen ontstaan er onsens. Dit zijn natuurlijke baden met lekker warm water. Daarin kun je heerlijk relaxen!

Foto: Roie Galitz with their picture of a Japanese Snow Monkey

Hebben apen hoogtevrees? Check het hier!