ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Deze maand neemt Fred je mee in de wereld van de gratis wifi. En daarover valt méér te vertellen wat je denkt. Maarre… weet jij eigenlijk waar wifi voor staat? Ontdek ’t snel!

WiFi of HiFi

De naam WiFi is eigenlijk niet heel origineel. Het is een beetje overgenomen van de bekende term hifi, wat staat voor High Fidelity. Dat betekent zoiets als: netwerk met een hoge werkelijkheidsweergave. Wat je ziet of hoort lijkt precies op hoe het in het echt is. Maar waar staat wifi dan voor? Nou voor Wireless Fidelity, daarmee bedoelen ze draadloos netwerk.

‘Wiefie’

Wifi wordt door veel mensen op verschillende manieren uitgesproken. Je hebt vast wel een iemand ‘waifi’of ‘wajfaj’ horen zeggen. In Nederland spreken we heb officieel uit als ‘wiefie’, maar een van de andere manieren om het te zeggen mag natuurlijk ook!

Geen draden

Wifi is helemaal draadloos, het zijn een soort onzichtbare kabels die ervoor zorgen dat jouw computer of smartphone verbonden kan worden met het internet. Alle informatie gaat via radiogolven, en die kun jij dus niet zien.

Fred leert jou iedere maand iets nieuws over computers, internet, apps en andere cybermysteries. Ontmoet frederique hier!