ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In de nieuwe rubriek Do It Yourself (DIY) word jij deze maand uitgedaagd een stopmotion filmpje te maken met LEGO-poppetjes. Check hier een video gemaakt door een stopmotion-pro!

stopmotion

Het ziet er misschien verdraaid lastig uit, maar geen zorgen het is een makkie! Het enige wat je nodig hebt is een fotocamera (op je telefoon) en wat LEGO. Zet je poppetjes neer, maak een foto, verplaats de poppetjes een héél klein beetje en schiet de volgende foto. En dat zo vaak als jij wilt! Foto’s klaar? Plak ze allemaal achter elkaar en je hebt jouw eigen stopmotion-filmpje!

Stopmotion

Een stopmotion video is een video gemaakt van allemaal niet-bewegende beelden, foto’s of tekeningen bijvoorbeeld. Als de foto’s snel achter elkaar worden afgespeeld is het net een echte film. Deze techniek werd vroeger gebruikt voor tekenfilms. Tegenwoordig worden die vaak gemaakt met de computer. Een van de bekendste stopmotionfilms in Nederland zijn Nijntje en Buurman en Buurman.

stopmotion

Reclames

Maar naast deze twee kinderseries zie je nog wel vaker stopmotionvideos op televisie. In bijvoorbeeld reclames gebruiken filmmakers deze techniek nog best vaak. Deze reclame voor crackers kwam supervaak op televisie!

stopmotion

Zelf aan de slag!

Voor het maken van een stopmotionvideo heb je héél veel geduld nodig. Om jouw video zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, moet je superveel foto’s maken. Professionals gebruiken 12 foto’s per seconde in een video. Dat betekent dat je je LEGO-poppetje echt maar een heeeeeel klein beetje verplaatst en dan de volgende foto maakt. Voor een filmpje van één minuut heb je dan 720 foto’s nodig! Niet getreurd: met minder foto’s maak je ook makkelijk supergrappige video’s. Aan de slag!

Enne… ben jij apetrots op jouw filmpje, zet hem dan in jouw Instagram-stories, gebruik de hashtag #zozitdatchallenge en wie weet zie jij jouw filmpje wel terug in onze stories

Wil jij nog meer coole dingen doen? Check onze proefjes-pagina en verveel je nooit!