ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Heb jij de nieuwste strip in de Zo Zit Dat al gelezen? In deze strip leert Frederique jou alles over internet, apps en andere cybermysteries. Wist jij alle antwoorden uit de strip in Zo Zit Dat 1? Check ze hier!

Nieuwe strip

Frederique In Tel is de hoofdrolspeler van de nieuwste strip in Zo Zit Dat. Fred, zoals jij haar mag noemen, neemt jou mee tijdens haar avonturen. En ondertussen leer jij superveel over de digitale wereld. In Zo Zit Dat 1 heeft Fred zes vragen voor je, controleer hier jouw antwoorden.

Antwoorden

  1. B (‘www’ staat voor World Wide Web)
  2. A (een Trojaans paard is een computerprobleem)
  3. B (een muis kun je probleemloos bij je computer in de buurt brengen)
  4. C (firewall beschermt je computer)
  5. B (jij houdt niet van virussen, maar je computer ook niet)
  6. C (‘AI’ staat voor artificial intelligence)

Internetgeschiedenis

Zo’n 30 jaar geleden hadden de eerste Nederlanders computers met internet in huis staan. Daarvoor werd het handige systeem al gebruikt, maar vooral door bedrijven. De computers waren in die tijd supergroot en maakte een flinke partij herrie. En geduld moest je zeker veel van hebben. Waar een pagina nu na een paar seconde geopend is, moest je vroeger soms wel ’n kwartier wachten! Internetten ging via een vaste telefoonlijn. Door in te bellen kon je gebruik maken van het internet. Het betekende wel dat je tijdens het internetten niet gebeld kon worden. Onhandig!

Sneller en beter

Wachten op een goeie internetverbinding? Dat is er nu niet meer bij. Computers zijn wel 200.000 keer sneller dan 20 jaar geleden! Dat scheelt! Bijna overal ter wereld kun je internet gebruiken en zo is het voor veel mensen supermakkelijk om contact te houden met elkaar. Hoe het allemaal werkt? Dat vertelt Fred je in haar maandelijkse strip.

Fred leert jou iedere maand iets nieuws over computers, internet, apps en andere cybermysteries. Weten waarom gratis wifi niet altijd beter is? Je leest het in Zo Zit Dat 2!